$left
$middle

Literary Fragments: Eli Levén

Literary fragments är en serie i tre delar bestående av läsningar och samtal som sammanfogar bildkonst, poesi och prosa. I samarbete med Biblioteken i Malmö.

  • Torsdag 21/10 klockan 19.00
  • Malmö Stadsbibliotek, Röda Rummet

Illustration: Edith Hammar

Literary fragments är en del av programmet för utställningen (in)visible som visas på Malmö Konstmuseum fram till den 9 januari 2022. Utställningen ger en inblick i queera uttryck, men lämnar samtidigt utrymme för en mångfald av tolkningar. Denna aldrig sinande källa av narrativ och erfarenheter ligger till grund för Literary fragments.

Till det första arrangemanget bjuder vi in författaren Eli Levén att läsa utdrag ur sina texter på Malmö stadsbiblioteks scen. Han kommer också att presentera ett urval av fotografier som han har tagit och samlat på sig genom åren.

Vare sig Levén drar inspiration från klassiska målningar eller hans arbete med filmproduktion, visar Levén en konstnärlig känslighet som går bortom litterära konventioner.

Efter läsningen ansluter sig Albin Hillervik, verksamhetsledare på Skånes konstförening, för ett samtal men författaren.

Eventen är gratis och behöver ingen föranmälan, men platserna är begränsade.
Eventen är på svenska.

Literary Fragments #2:
13/11, 15.00, Garaget

Literary Fragments #3:
25/11, 18.00, Malmö Stadsbibliotek

Författaren Eli Levén

Eli Levén

BIOS:
Författaren Eli Levéns båda romaner Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats (2010) och Hur jag skulle vilja försvinna (2020) rör sig i gränslandet mellan begär och utplåning, upprättelse och utsatthet. Med språket som en kvarhållande och lyssnande kraft låter Levén ofta sina karaktärer vistas i olika gränstillstånd som också berör det passiva: i sexualiteten i livets flöden i närheten till döden och andlighet.

Levéns första bok gav upphov till två filmer: den internationellt prisade Nånting måste gå sönder (2014) skriven av Levén, och hybriddokumentären Pojktanten (2012). Han är född 1984 i Södertälje.

Albin Hillervik arbetar som curator och redaktör och är sedan 2019 verksamhetsledare för Skånes konstförening i Malmö. Han har tidigare varit utställningsassistent på Wanås Konst och arbetat med uppbyggnaden av Milvus Artistic Research Center i Knislinge tillsammans med koreografen Rachel Tess. Våren 2022 curaterar han en utställning med konstnärerna Conny Karlsson Lundgren och Benny Nemer på Ystads konstmuseum.

Literary Fragments är producerat av Tawanda Appiah och Jari Malta i samarbete med Malmö Konstmuseum och Malmö stadsbibliotek