$left
$middle

Öppning av Att höra hemma?

Den 7 april öppnar ett nytt spår i den permanenta utställningen Samlingen där Katarina MacLeod, professor i konstvetenskap tittar närmare på vad det är som gör ett hem.

Bild på Katarina Wadstein MacLeod samt vy från samlingsutställningen
  • 7 april klockan 16.00
  • Slottsholmen, andra våningen

I samband med utställningen HEM har Malmö Konstmuseums bjudit in Katarina MacLeod, professor i konstvetenskap, för att göra en intervention kring hemmet i samlingsutställningen. Vilka historier befinner sig mellan alla målningar och konsthantverk? Vad kan samtiden berätta om historien som historien inte visar? Och tvärtom, hur kan historien visa vad samtiden inte ser?

Katarina MacLeod, professor i konstvetenskap vid Södertörns högskola tar sig an Samlingen med utgångspunkt från den nyöppnade utställningen HEM. Med urval från Konstmuseets stora samling av konstverk och föremål vidgar MacLeod perspektiven om vad ett hem kan vara. Resultatet blir ett nytt spår i Samlingen med verk som inte tidigare visats i utställningen.

Att höra hemma? är den första av flera ingrepp i Samlingen där vi undersöker vad för spännande möten som kan uppstå när nya verk plockas in i en permanent konsthistorisk utställning.

Vid öppningen blir det samtal och presentation med Katarina MacLeod.

Mer om Katarina MacLeod

Katarina MacLeod forskar kring femininitet, domesticitet, kropp, kön, identitet, kulturarv och värdeskapande. Utifrån denna praktik har Att höra hemma byggts upp. MacLeod har också bidragit med text till den publikation för HEM som släpps senare i vår.