$left
$middle

Performance: The Feast of the Red Robins

OBS! Performancet är fullbokat.

Välkommen till sommarens stora performance av konstnären Francis Patrick Brady.

  • 19 juni klockan 13.00 och 15.00.
  • Riddarsalen, Slottsholmen

Välkommen in i Stora festsalen på Malmöhus slott där ett hemligt sällskap av fredlösa som heter 'The Red Robins' håller hov, med sånger och berättelser. Den engelske konstnären Francis Patrick Brady har bjudit in sju musiker/artister för att skapa sju folksånger som berättar historierna om sju olika Robin Hood-liknande figurer. Dessa fredlösa, mytiska karaktärer representeras av sju handgjorda sydda huvor och sju flaggor, under vilka besökarna får stanna och lyssna på deras berättelser.

The Feast of the Red Robins äger rum en gång vart 100:e år på Malmöhus slott, där ett hemligt sällskap av fredlösa samlas för att diskutera sina planer på att införa just sin typ av rättvisa till världen. Dessa fredlösa har alla olika uppfattningar om vad det innebär att leva utanför lagen: vissa av dem går efter devisen "Röva från de rika för att ge till de fattiga" medan andra lutar mer åt "Röva från de fattiga att ge till de rika". Allt vi vet om dessa mystiska figurer är från sångerna vi sjunger och berättelser vi berättar om dem.

Du är inbjuden att komma och höra deras sånger och berättelser den 19 juni.

Performancet är på engelska och framförs vid två tillfällen den 19 juni, ett klockan 13.00 och ett klockan 15.00. Begränsat antal platser, förbokning krävs.

OBS! Performancet är fullbokat.