Malmö Museer är öppet men med ett begränsat antal utställningar just nu. För att besöka museet behöver du förboka en biljett. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidtagit åtgärder som gör det möjligt att besöka museet på ett smittsäkert sätt.

Mer information och biljettbokning

Tänk på detta inför ditt besök

Nu kan du återigen uppleva utställningar på Malmö Museer och Malmö Konstmuseum. Vi gör ett flertal förändringar för att du ska känna dig trygg under ditt besök.

Öppningen sker i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Biljetter måste förbokas och antalet besökare på museeerna begränsas kraftigt. Besök oss enbart om du är fullt frisk!

Öppna utställningar

Stängda utställningar

Det blir en gradvis öppning av museerna, till en början med färre utställningar och ett begränsat antal besökare. Dessa utställningar har stängt just nu:

Med reservation för ändringar.

Förbokad biljett krävs

Alla besökare måste förboka biljett för att komma in i museibyggnaderna. Detta är en åtgärd för att minska smittspridningen och för att du ska känna dig trygg med att besöka oss. Borggården (utomhus) på Slottsholmen går att besöka utan biljett.

 • Biljett går att boka tidigast 14 dagar före inplanerat besök.
 • En bokad biljett är giltig i två timmar, under det tidsintervall du har bokat. Exempel: Om har en biljett för Slottsholmen klockan 10-12 innebär det att du får besöka våra utställningar under det aktuella tidsintervallet. Du kan komma senare än klockan 10 men, oavsett när du kommer, ska du lämna byggnaden senast klockan 12.
 • Observera att din biljett endast gäller till antingen Slottsholmen eller Teknikens och sjöfartens hus, vill du besöka båda museibyggnaderna behöver du boka två biljetter.
 • När du bokat får du en bekräftelse på mail, det är denna du ska visa upp i entrén.

Betalning

 • Du uppvisar din förbokade biljett i respektive entré, antingen i mobilen eller som utskrift på papper, och betalar entréavgift.
 • Vi tar endast emot kortbetalning.
 • Entréavgiften för vuxen är 20 kr/byggnad. För barn gäller även fortsatt fri entré men fribiljett måste förbokas, detsamma gäller besökare med årskort.
 • Årskort som är köpta 2020 gäller för hela 2021.

Avboka biljett om du inte kan komma

Det är viktigt att du avbokar din biljett om du blir sjuk eller av annan anledning inte kan komma din bokade tid. kan någon annan möjlighet att besöka oss istället.

Vad kan du som besökare göra

 • Stanna hemma om du är sjuk Om du är frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig det minsta sjuk/förkyld ska du stanna hemma tills dess att du är helt frisk. Glöm inte att avboka din biljett.
 • Håll avstånd Visa hänsyn till andra museibesökare och vår personal genom att hålla avstånd på minst 1,5 meter till varandra. Följ anvisande skyltar och markeringar.
 • Ta det lugnt Viss väntetid kan förekomma eftersom det finns ett maxantal personer som får vistas i de olika utställningslokalerna. Det kan också förekomma väntan utomhus, särskilt i början på varje bokad tidsintervall. Vi hoppas på din förståelse.
 • Tvätta händerna ofta Tänk på att ha god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handsprit på flera platser i museet.

Programverksamhet och visningar tillfälligt inställda

Alla aktiviteter är för närvarande inställda men vi hoppas att kunna erbjuda visningar för mindre grupper inom kort och planerar för programverksamhet hösten 2021.

Kafé och restaurang