$left
$middle

Finsk soaré: föreläsning om Bröderna von Wright

Nytt datum! Konstnärsbröderna Magnus, Wilhelm och Ferdinand von Wright är kända för sina porträtt, landskap och fågelmålningar. Anne-Maria Pennonen presenterar delar av deras livsverk.

Tavla föreställande två stridande tjädertuppar
  • 24 november klockan 18–20
  • Slottsholmen
  • Föranmälan krävs

Konstnärsbröderna Magnus, Wilhelm och Ferdinand von Wright är kända för sina porträtt, landskap och fågelmålningar. Ferdinand von Wrights målning "Stridande tjädertuppar" (1886) tillhör en av de mest älskade tavlorna inom finsk konst och är fortfarande Finlands mest kopierade konstverk. PhD Anne-Maria Pennonen, som är verksam på Konstmuseet Ateneum i Helsingfors presenterar delar av deras livsverk. Pianisten Reetamaria Rajala spelar finsk repertoar.

PhD Anne-Maria Pennonen arbetar för närvarande som utställningsproducent på Ateneum Konstmuseum i Helsingfors. Där har hon producerat flera utställningar, exempelvis om bröderna von Wrights konst. Därutöver har hon undervisat konsthistoria och arkeologi vid Helsingfors Universitet.

• 24 november klockan 18–20.
  • Skovgaardssalen, Slottsholmen

Föranmälan krävs.

Om inget annat anges:

• Programmen ingår i entréavgiften till Malmö Museer.
  • Ingen föranmälan men begränsat antal platser, först till kvarn. Om förbokning krävs står det angivet i texten.
sv