$left
$middle

Malmöhus slott stängt under torsdagskvällar

På grund av pågående teaterföreställning på borggården håller de äldre delarna av slottet stängt klockan 17–19 följande torsdagar: 23 och 30 juni samt 7 juli. Övriga utställningar på Slottsholmen samt Akvariet har öppet som vanligt.

Finsk soaré: föreläsning om Bröderna von Wright

Konstnärsbröderna Magnus, Wilhelm och Ferdinand von Wright är kända för sina porträtt, landskap och fågelmålningar. Anne-Maria Pennonen presenterar delar av deras livsverk.

Tavla föreställande två stridande tjädertuppar
  • 8 september klockan 18–20
  • Slottsholmen
  • Föranmälan krävs

Konstnärsbröderna Magnus, Wilhelm och Ferdinand von Wright är kända för sina porträtt, landskap och fågelmålningar. Ferdinand von Wrights målning "Stridande tjädertuppar" (1886) tillhör en av de mest älskade tavlorna inom finsk konst och är fortfarande Finlands mest kopierade konstverk. PhD Anne-Maria Pennonen, som är verksam på Konstmuseet Ateneum i Helsingfors presenterar delar av deras livsverk. Pianisten Reetamaria Rajala spelar finsk repertoar.

PhD Anne-Maria Pennonen arbetar för närvarande som utställningsproducent på Ateneum Konstmuseum i Helsingfors. Där har hon producerat flera utställningar, exempelvis om bröderna von Wrights konst. Därutöver har hon undervisat konsthistoria och arkeologi vid Helsingfors Universitet.

• 8 september klockan 18–20.
  • Skovgaardssalen, Slottsholmen

Föranmälan krävs.

Om inget annat anges:

• Programmen ingår i entréavgiften till Malmö Museer.
  • Ingen föranmälan men begränsat antal platser, först till kvarn. Om förbokning krävs står det angivet i texten.