$left
$middle

Föreläsning: unionskungen Erik av Pommern

Öppettider under Kristihimmelfärdshelgen

Torsdag-söndag 26-29 maj har museet öppet klockan 11-17.

Den danske kungen Valdemar Atterdags dotter Margareta lyckades 1397 förena de nordiska länderna i en union och till kung valdes en tysk hertig som kom att bli känd under namnet Erik av Pommern. Välkommen på föreläsning!

Två händer som hålls ihop och formar ett hjärta.
  • 29 maj klockan 14.00
  • Kommendanthuset

Den danske kungen Valdemar Atterdags dotter Margareta lyckades 1397 förena de nordiska länderna i en union och till kung valdes en tysk hertig som kom att bli känd under namnet Erik av Pommern. Ett centrum för den tidens storpolitik var områdena kring Öresund och som en del av denna byggdes den första borganläggningen som låg där Malmöhus står idag.

Föreläsare är Göran Larsson.

Föreläsningen ges i anslutning till Malmö Museers nya utställning om myntergården som öppnar den 2 juni.

• 29 maj klockan 14–15 i Kommendanthuset

Fri entré. Föranmälan krävs.

Föreläsningen är en del av ett samarbete kring tillväxt, pengar och rättvisa tillsammans med Malmö Stadsteater och Malmö Konstmuseum.

Om inget annat anges:

• Programmen ingår i entréavgiften till Malmö Museer.
  • Ingen föranmälan men begränsat antal platser, först till kvarn. Om förbokning krävs står det angivet i texten.