Malmö Museer fortsätter med begränsat antal besökare och förbokade biljetter fram till och med den 28 september 2021. Därefter går det bra att besöka museet utan förbokning.

Mer information och biljettbokning

In English – information and tickets

Musik och scenkonst: Halina

I musikföreställningen Halina – en överlevares berättelse står Halina i centrum, en kvinna vars liv vi får följa från barndomen i andra världskrigets Polen till lägret i Ravensbruck fram till livet i Sverige dit hon anländer 1945.

  • 9 oktober klockan 17
  • Kommendanthuset
  • Förbokning krävs

Apolonia musik & scenkonstkollektiv sätter i samarbete med Malmö Museer upp musikföreställningen Halina – en överlevares berättelse. Ida Gustafsson skildrar här sin mormor Halinas historia. Föreställningen bygger på Halinas egna ord och beskrivningar av den miljö och de obarmhärtiga metoder som hon tillsammans med dryga 132 000 andra kvinnor fick utstå dag efter dag i koncentrationslägret Ravensbruck i Tyskland under 10 månader. En målande skildring till nykomponerad östeuropeisk folkmusik, mörk kabaré, tango och valser som dramatiseras med ett poetiskt berättande och ljusprojektioner om Halinas upplevelser under förintelsen.

För kompositioner står Ida Gustafsson i nytt samarbete med Filip Runesson och Johan Ohlsson och hela berättelsen utspelar sig i Malmö Museers fängelsehåla. Apolonias signum är den lekfulla musikaliteten och den lyser igenom även i denna förhållandevis mörka historia.

Tid och plats

8 oktober klockan 18.00 i Kommendanthuset. Sista anmälningsdag 6 oktober.

9 oktober klockan 17.00 i Kommendanthuset. Sista anmälningsdag 7 oktober.

22 oktober klockan 18.00 i Kommendanthuset. Sista anmälningsdag 20 oktober.

24 oktober klockan 17.00 och 19.00 i Kommendanthuset. Sista anmälningsdag 21 oktober.

Anmälan

Föranmälan krävs. Anmäl dig till boka.museum@malmo.se

Ange datum och tid för föreställningen vid anmälan.

Maxantal: 35 personer

Målgrupp: från 13 år

Undvik risk för smittspridning

Vi uppmanar alla att följa de rekommendationer som finns när det gäller handhygien och stanna hemma vid minsta lilla symptom. Läs mer om hur Malmö Museer hanterar risk för smittspridning av Covid-19.