Malmö Museer fortsätter med begränsat antal besökare och förbokade biljetter hela sommaren. Vi tar fortsatt ansvar för att minimera spridningen av Covid-19.

Mer information och biljettbokning

Satumaa - Sagolandet

Pappan var krigsbarn. Dottern söker sina rötter. Allt till tonerna av finsk tango och smak av äpplen från Karelen. Finsk tango med Anna Heikkinen & Längtans Kapell.

Fyra kvinnor, porträttfoto.

Foto: Magnus Lorentzson

Satumaa är titeln på den mest kända finska tangon. Översatt till svenska betyder det Sagolandet. Via sina tolkningar av den finska tangon söker Anna Heikkinen & Längtans Kapell efter historia och rötter, efter en sverigefinsk identitet och ett förlorat språk.

Texterna och berättandet utgår ifrån Anna Heikkinens personliga minnen, intervjuer med släktingar, sparade brev och dagboksanteckningar från Andra världskriget – en orolig tid då Annas far, Pekka Heikkinen, kom som ensamkommande barn från Finland till Sverige. Som en historia berättad av ett barn till en ensamkommande speglar föreställningen även en del av vår brännande nutid och framtid.

Med en väv av ord och toner, ljus, videoprojektioner, finska och svenska texter, dragspel, saxofon och cello söker föreställningen efter ett förlorat Satumaa – ett eget Sagoland.

Trailer på Youtube: Satumaa - Sagolandet

Reservera biljett

Boka din kostnadsfria biljett på telefonnummer: 040-344423.
Bokningen har öppet vardagar 9.00-12.00.