$left
$middle

Kjol i lager

Ung kvinna i beig lång klänning.

Modell: Yasmina Malmsten. Foto: Melissa Chin-Shin Zabihi

Lisa Valentin, elev på Tillskärarakademin Malmö har designat, konstruerat och sytt upp plagget. Plaggets design har tagits fram tillsammans med Naima Bashir.

Outfiten är designad för att passa tillfällen där man klär sig lite mer uppklätt och elegant. Med totalt tre lager av olika tyger: bomull, organza och satin, är kjolarna i fokus i den här outfiten. Blusen, gjord av samma bomullstyg som finns i den ena kjolen, har en öppning i ryggen som fästs med hjälp av tryckknappar. Den avtagbara satinkjolen, som sitter ytterst, har volanger i sidan och går att knyta på olika sätt för att skapa en ny variant av outfiten.

porträttfoto ung kvinna

Lisa Valentin. Foto: Simon Norlin.

När det I början när vi träffades i våra smågrupper med våra designers så var första frågan, vad betyder modest fashion för dig, vad är din personliga stil? Jag ville utforska något som var tvärtemot min vanliga vardagliga still. Jag ville utforska något lite mer feminint

Naima

Ljudspår: Naima berättar om arbetet med utställningen

Soundtrack: Naima talks about the exhibition