$left
$middle

Människor hjärta fåglar

Digitalt distribuerad utställning som lämpar sig för till exempel bibliotek, skolor och andra publika miljöer.

Foto: Johanna Rylander / Malmö Museer

Utställningen är framtagen av Malmö Museer och handlar om fåglar och relationen mellan dessa och oss människor.

Är du fri som en fågel, klok som en uggla eller dum som en gås?

Människan har alltid haft en relation till fåglar. Vi har inspirerats av fåglar i myter och religion, och konst och kultur. I populärkulturen syns till exempel fenixfågeln Fawkes från Harry Potter, Kalle anka och Angry birds. Vi är faktiskt omgivna av fåglar överallt, och ofta tänker vi inte ens på det.

Fakta om utställningen

Utställningen består av 20 stycken A3-blad för utskrift och en film. Det medföljer boktips, fågelbingo och underlag för att göra badges. Den digitalt distribuerade utställningen är gratis att ladda ner och lämpar sig för till exempel bibliotek, skolor och andra publika miljöer.

Vill du visa utställningen? Så här gör du!

  1. Fyll i beställningsformuläret nedan.
  2. När vi mottagit beställningen skickar vi utställningen till din mailadress via filöverföringsprogrammet Filemail Pro. Snabbt och enkelt!
  3. Nu kan du själv skriva ut utställningens olika delar eller anlita ett tryckeri som printar utställningen åt dig.
  4. Arrangera utställningen i din lokal efter dina förutsättningar.
  5. Glöm inte att i anslutning till utställningen sätta upp tacklistan för bildrättigheter.

Vi skickar utställningen kostnadsfritt till dig men det är du som utställare som står för eventuella tryckkostnader och andra lokala omkostnader du kan ha. Lycka till!


Specificering av användningsområde. Beskriv kortfattat hur du som mottagare planerar att visa utställningen och för vilka målgrupper:
Jag förbinder mig härmed att "Människa hjärta fåglar = sant?" endast visas i ett icke-kommersiellt sammanhang. Det är ej tillåtet att ta entréavgifter, sälja utställningen vidare eller sprida filmmaterialet till tredje part. * (obligatorisk)

När du skickar din beställning lagras personuppgifterna i en databas och behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Vill du veta mer om hur Malmö stad hanterar personuppgifter, gå in på malmo.se/personuppgifter * (obligatorisk)

Utställningen skickas digitalt via verktyget FileMail inom tre arbetsdagar.