$left
$middle

Himmelsblå drömklänning

Foto: Matilda Thulin / Malmö Museer.

Victoria Wemar, elev på Tillskärarakademin Malmö har designat, konstruerat och sytt upp plagget. Plaggets design har tagits fram tillsammans med Aya Said.

Att skapa plagg, eller designa eller styla dem är för mig som att som att måla en tavla. Jag tänker mycket på det här med att hur konstnärer känner inför att skapa saker. Exakt så känner jag och det viktiga är att man har roligt under processen och att det ska kännas roligt även när plaggen bärs.I början skulle jag ha en jumpsuit eller någon form av byxor och en topp och det ändrades till en klänning istället fast med mycket släp, tyll och tyg runtomkring och det var rätt så inspirerat av naturtemat. Jag tänker mycket på en manet när jag ser min klänning och jag tror det är den känslan jag vill förmedla, lite hav, en helt annan värld.

Aya

Ung kvinna, porträttfoto.

Aya Said. Foto: Simon Norlin.

En himmelsblå klänning i satin och fjädrar. För Aya betyder ”Modest Fashion” att inte behöva dölja hela sin silhuett, men ändå låta plaggen vara heltäckande. Ayas outfit är inspirerad av livet i havet och alla dess lager.

Victoria

Ung kvinna, i bakgrunden syns Malmö Museer.

Victoria Wemar. Foto: Simon Norlin

Ljudspår: Aya berättar om arbetet med utställningen

Kontakta oss

Innehåll

sv