$left
$middle

Timglas med sand

Ung kvinna sittande i en trappa.

Modell: Yasmina Malmsten. Foto: Melissa Chin-Shin Zabihi

Hanna Bram elev på Tillskärarakademin Malmö har designat, konstruerat och sytt upp plagget Plaggets design har tagits fram tillsammans med Noura Aboudhaq.

En beige kimono i satin med strass. Strassen gav plagget en känsla av glädje och lycka. Som en människa som blomstrar och skiner. Den kan bäras med eller utan organza som kan knytas på olika sätt. Med organzat blir det som en fjäril i sin livscykel som sedan fäller ut sina vingar. Färgen, en naturfärg inspirerad av sand och plagget symboliserar ett timglas med sand som rinner. Det tar tid att processa och gå igenom tuffa saker i livet men tid är styrka, tid är läkning och tid är viktigt för att kunna blomstra och bli starkare. Tiden är livet och det är oerhört viktigt.

Hanna

porträttfoto ung kvinna

Hanna Bram. Foto: Melissa Chin-Shin Zabihi.

Vi har bollat många idéer under hela processens gång. Ska det vara lite mer överdrivet eller over the top eller ska det vara mer enkelt? Vilket blir bäst och med den tidsram vi har?Jag är nöjd, det är ett plagg jag hade kunnat bära för att man kan piffa upp det och för att man skulle kunna ha det väldigt enkelt och stilrent. Själva grunden av designen är väldigt minimalistiskt.

Noura

Ljudspår: Noura berättar om arbetet med utställningen

Soundtrack: Noura talks about the exhibition

Kontakta oss

Innehåll

sv