$left
$middle

Grilla och göra upp eld

Här hos oss i bokskogen finns 12 olika grillplatser som du är välkommen att använda. Du får dessutom göra upp eld på den mark som är allemansrättslig om du besitter kunskapen.

Grillplats i bokskogen

Tänk på att delar av bokskogen är ett naturreservat. I dessa delar är det endast tillåtet att elda på anvisad grillplats. Här får du bara elda med medhavd eller tillhandahållen ved. Plocka inte grenar eller ris från marken.

Området som är naturreservat är markerat med skyltar, samt finns markerat på kartan över bokskogen som du hittar via länken nedan.

Från de delar av bokskogen som inte ingår i naturreservatet har du rätt att ta torrt ris och grenar att elda med, men inte från växande träd eller buskar.

Tänk på att eldningsförbud alltid måste respekteras. Om eldningsförbud råder är det endast tillåtet att grilla på iordningsställda grillplatser i naturen.

Att tänka på när du grillar i bokskogen:

  • Aldrig lämna en tänd grill eller eld utan bevakning.
  • Ha en hink med vatten så att du kan släcka
  • Dränk engångsgrillen i mycket vatten.
  • Känn efter att kolen/askan är kall innan du slänger den.
  • Den som tänder elden/grillen har ansvaret för säkerheten.
  • Vi tillhandahåller ved två gånger i veckan vid vinskydden på Kejsarstigen, Lyckestigen och Sagostigen. Det kan ta slut snabbt, så det är säkrast att ta med sin egen ved.

Friluftsgårdens kafé säljer grillmat

Vill du grilla, men har ingen grillmat med dig? Friluftsgårdens kafé brukar ha något i sitt sortiment som passar att lägga på grillen.

sv