$left
$middle

Evenemang

Från härliga sommartillställningar till den återkommande populära julmarknaden - det händer alltid något spännande på Katrinetorp.

Jakten till Ostindien

Sommarutställningen Jakten till Ostindien visas på Katrinetorp från den 13 maj till den 4 september.

En utställning om det Svenska Ostindiska Companiet och visar de rikedomar som företaget tog hem från Kina – te, siden, kryddor och porslin. Flera svenska handelsmän skapade sig härigenom stora förmögenheter och kunde då uppföra vackra platser för rekreation. Ett exempel på det är Samuel Björkman med sitt Katrinetorp.

I huvudbyggnaden visas föremål, som för oss 200 år tillbaka i tiden, här finns bland annat Carl von Linnés tekopp, Gustav III:s aftonjacka, kinainspirerade möbler, beställningsporslin, sidentäcken och mycket mer.

Utställningen består av två delar som båda visar lyxvaror från 1700-talet.

Den guidade visningen är i Katrinetorps huvudbyggnad och visas på helgerna klockan 13 och 14.30. Biljetter finns på kulturcentralen.nu

Den andra delen av utställningen visas i Stallet och har öppet alla dagar, vardagar klockan 11-16 och helger klockan 12-17 och har fri entré.

Foto Anders Norrsell

Kuriosamarknad

Vi har kuriosamarknad på Katrinetorp söndagen den 19 juni, klockan 11.00-16.00

Fri entré
Parkering 40 kr

Anordnas av Katrinetorp i samarbete med Samlarföreningen Nordstjärnan

Malmö Dekorativa med skördefest

Inredning och design den 2-4 september. En årligt återkommande fest med antikviteter, folkkonst, design och kuriosa från 1700-talet till modern tid. Under söndagen blir det även skördefest i Katrinetorps vackra trädgård.

Porslin i vitt och blått placerat på grusgång vid Katrinetorps vita trädgårdsgrind

Julmarknad

Katrinetorps årligt återkommande julmarknad 1-4 december. Traditionellt hantverk, blommor, närproducerad mat, antikviteter och mycket annat. Servering, musik och aktiviteter ute och inne, för stora och små.
Entré 80 kronor, barn under 15 år fri entré.

Katrinetorps vackra huvudbyggnad är juldekorerad och med snö.