Begränsat antal platser till våra utställningar

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tar bara emot så många besökare som vår anläggning har storlek att ta emot. Tyvärr har många av våra evenemang fått ställa in i år. Informationen uppdateras här på hemsidan.

Evenemang

Från härliga sommartillställningar till den återkommande populära julmarknaden - det händer alltid något spännande på Katrinetorp.

Evenemang

Julmarknaden på Katrinetorp. Foto: Sanna Dolck

Kommande utställningar

Skånsk folkkonst 11 juni - 8 augusti, Fri entré

Öppetider
måndag – fredag klockan 11.00 – 16.00
Lördag – söndag 12.00 – 16.30

Under utställningen ”Skånsk folkkonst” presenteras några av de främsta skånska allmogeskatterna. Här visas ett stort antal skånska konstföremål i all sin färgprakt och mönsterrikedom.

Viljan att dekorera sina närmaste omgivningar är uråldrig och har funnits i alla tider.

Den skånska folkkonsten skapades av och för folk i bygden när de började dekorera sina bruksföremål. Allmogekulturen var som störst från slutet av 1700-talet fram till slutet av 1800-talet. Skåne är ett av de landskap i Sverige där folkkonsten har haft störst betydelse för allmogen, både till vardag och fest, och där många av föremålen har bevarats till eftervärlden.

Planerade evenemang

Evenemangen planeras men beroende på pandemin och restriktioner så kan evenemangen komma att ställas in.

Ostfestival

Skördetider med ost & korv , 3-5 september

På Katrinetorp planeras ost- & korvmarknad på söndagen den 5 september. Då säljer vi också grönsaker från trädgården. Vi samarbetar med Slottsträdgården och Torups slott under helgen. På alla tre ställena planeras skördemarknader.
Fri entré

Malmö Dekorativa

Malmö Dekorativa,17-19 september

En årligt återkommande fest med antikviteter, folkkonst, design och kuriosa från 1700-talet till modern tid. Öppettider fredag kl. 15-20, lördag-söndag kl 11-17. Under söndagen ingår kuriosamarknaden i entréavgiften. Entré 80 kronor.

Julmarknad

Julmarknad, 3-5 december

Den årliga julmarknaden på Katrinetorp Landeri i Malmö pågår i år den 3-5 december, och bjuder på tradition med moderna inslag – för både stora och små.

  • Entré: 80 kronor för vuxna, barn under 15 år fri entré.
  • Parkering: 20 kronor