$left
$middle

Aktivitetspark

I Stapelbäddsparken finns det möjligheter till andra aktiviteter än skejt - det senaste är Rollerderby!

Aktivitetsyta i Stapelbäddsparken

Schackrutigt "vardagsrumsgolv"

Ett plant, rutigt cementgolv på cirka 1500 kvadratmeter finns i parken. Det fungerar som en flexibel yta för olika arrangemang som till exempel scenbyggen för konserter, uppträden och evenemangsyta.

"Golvet" ligger i anslutning till skejtanläggningen. Här kan nybörjarna som vill lära sig skejta passa på att träna.

Rollerderby

Den senaste aktiviteten i Stapelbäddsparken är Rollerderby - en nyväckt sport med äldre anor.  Rollerderby är en lagsport som spelas på rullskridskor.  Det finns en nybildad Rollerderby-förening i Malmö.

En fullkontaktsport som utövas på rullskridskor. Sporten går ut på att utövarna, uppdelade i två lag, kör på en oval bana och poäng delas ut till en spelare som kör förbi varje medlem av motståndarlaget. Laget med flest poäng vid matchens slut har vunnit. Källa: Wikipedia

Boulderpark

Parken fick 2008 ytterligare en ny aktivitet i världsklass bestående av tre stycken, fyra meter höga, bouldringklippor som byggts upp väster om det schackrutiga betonggolvet.

Vad är bouldring?

Boulder är det engelska ordet för klippblock. Bouldring är en klättringsvariant som oftast sker på klippblock. Bouldring bygger mycket på teknik och styrka. Enligt Svenska Klätterförbundet får boulderklippor vara max 6 meter höga.

sv