$left
$middle

Guidade turer i Limhamns kalkbrott i augusti

Välkommen att upptäcka Limhamns kalkbrott på en guidad tur. Det är en spännande plats att besöka. På turen får du veta mer om kalkbrottets geologi, natur och historia. Limhamns kalkbrott är ett av Malmös tre naturreservat. 

Turerna tar cirka 2 timmar. På turerna kan barn från cirka 8 år följa med, men tänk på att innehållet främst är anpassat för vuxna och att det är ojämnt och kuperat underlag.

Ta gärna med en flaska vatten vid varmt och soligt väder.

Samlingsplats

Guidningarna utgår från entrégrinden till Limhamns Kalkbrott, Kalkbrottsgatan 114 (numret står inte utskriven på vägen men fungerar bra på t.ex Google maps), infart mitt emot kortsidan på Hammars park. Vi samlas vid grinden 10 minuter innan starttid.

Bra skor och bra kondition

Promenaden går nerför och uppför backar, så tänk på att ha bra kläder och skor. Det krävs god kondition för att orka gå runt i och framförallt uppför backen upp ur kalkbrottet.

Av säkerhetsskäl går det inte att besöka kalkbrottet utan guide.

Fakta om guidningen

  • Vi ses vid grinden ner till Kalkbrottet. Adressen är Kalkbrottsgatan 114 (den står inte utskriven på vägen men fungerar bra på t.ex Google maps), mitt emot kortsidan på Hammars park.
  • Promenaden går nerför och uppför backar, så tänk på att ha bra kläder och skor. Det krävs god kondition för att orka gå runt i och framförallt uppför backen upp ur kalkbrottet.

Datum och tid

  • Lördag 27 augusti klockan 10.00
  • Turen tar ca 2 timmar (och det går inte att avvika från guidningen eftersom Limhamns kalkbrott är ett stängt naturreservat).

Av säkerhetsskäl går det inte att besöka kalkbrottet utan guide.

Inställd guidning

Om en guidning måste ställas in meddelar vi det via e-post. Det är därför viktigt att du uppger rätt e-postadress vid bokning


Viktigt att veta innan guidningen

  • Hundar får inte följa med ner i kalkbrottet
  • Rökning är inte tillåtet
  • Det finns tillgång till toalett före och efter guidningen. Det finns också toaletter i Hammarspark en kort promenad från kalkbrottet.