$left
$middle

Guidade turer i Limhamns kalkbrott i september

Välkommen att upptäcka Limhamns kalkbrott på en guidad tur. Det är en spännande plats att besöka. På turen får du veta mer om kalkbrottets geologi, natur och historia. Limhamns kalkbrott är ett av Malmös tre naturreservat. 

Turerna tar cirka 2 timmar. På turerna kan barn från cirka 10 år följa med, men tänk på att innehållet främst är anpassat för vuxna och att det är ojämnt och kuperat underlag. Det går inte att avvika från turen i förväg eftersom kalkbrottet är ett stängt naturreservat. Av säkerhetsskäl går det inte att besöka kalkbrottet utan guide.

Fakta om guidningen

  • Vi ses vid grinden ner till Kalkbrottet, nära det lilla vattentornet. Adressen är Kalkbrottsgatan 114 (den står inte utskriven på vägen men fungerar bra på t.ex Google maps), mitt emot kortsidan på Hammars park.
  • Promenaden går nerför och uppför backar, så tänk på att ha bra kläder och skor. Det krävs god kondition för att orka gå runt i och framförallt uppför backen upp ur kalkbrottet.

Inställd guidning

Om en guidning måste ställas in meddelar vi det via e-post. Det är därför viktigt att du uppger rätt e-postadress vid bokning

Viktigt att veta innan guidningen

  • Hundar får inte följa med ner i kalkbrottet
  • Rökning är inte tillåtet
  • Det finns ingen toalett i eller vid Limhamns kalkbrott. Det finns en toaletter i Hammarspark nära temalekplatsen vid Tältängsvägen cirka 500 meter från kalkbrottet.

Kontakta oss

sv