Publicerad 23 mars 2019

23 mars 2019

Lyssna

Skriv ut

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Malmö Botaniska trädgård i Lindängelund

Malmö Botaniska trädgård ska bli en nytänkande och modern botanisk trädgård för 2000- talet. Trädgården ska vara sensationell, praktfull och fantasirik och ge en helhets-
upplevelse för alla sinnen. Här ska hela växtsamhällen och stora sammanhängande miljöer visas. Besökaren ska få en förståelse för växternas naturliga miljöer och ekosystem, och kommer förhoppningsvis att känna sig som en del av naturen, snarare än som en åskådare. Här finns upplevelser för alla oavsett ålder, bakgrund och botaniskt intresse. Ytan på trädgården blir ca 35 ha.

illustration Sydväst  arkitektur & landskap

Huvudentré och växthus

Ett kombinerat växthus och besökscentrum med information, servering och möteslokaler blir Malmöbornas nya oas året runt och bildar huvudentré till den botaniska trädgården. I tre olika klimatzoner visas ett urval av världens mest upplevelsestarka växtmiljöer.

Illustration Sydväst arkitektur & landskap

Världsträdgårdarna

Världsträdgårdarna blir den botaniska trädgårdens hjärta. Trädgårdarnas mångfald bildar ett botaniskt fyrverkeri av växter och miljöer från Europa, Asien och Nordamerika. Genom området rinner vattenvägen som mynnar i näckrosdammen.

illustration Sydväst  arkitektur & landskap

Millennieskogen

Millennieskogens befintliga planteringar kommer att bli en del av den botaniska trädgården. Millennieskogen utvecklas till en evigt grön skog med jätteträd från dinosauriernas tidevarv samt en serie stämningsfyllda mindre platser och i mitten ett stilla himmelsrum.

Näckrosdammarna och sjön

Sjön, med en storlek som Pil- dammarna, blir en huvudattraktion mitt i Lindängelund. Vattnet ger möjlighet till olika miljöer som näckrosdammar, våtmarker, sol- bryggor och paviljonger men också aktiviteter som till exempel naturstudier.

Åsen

Åsen blir med tiden ett vilt höjdparti med terrasser, dammar, grottor och raviner. Höjdskillnaderna ger hela området en kraftfull inramning. Från topparna 25-30 meter över sjön bjuds en fantastisk utsikt över Malmö, Söderslätt och Lindängelund.