Service Manager
– for future tourism

En yrkeshögskoleutbildning för dig som vill jobba som ledare inom besöksnäringen och som bara nöjer dig med det bästa. En utbildning som leder till arbete.

På vår Service Manager-utbildning får du verktyg att axla uppdrag som ledare inom besöksnäringen som är världens största industri! En näring som omfattar att resa, bo, äta, göra, uppleva och handla. En tredjedel av studietiden är företagsförlagd (LIA), som du är fri att förlägga var i världen du vill. Bara din fantasi sätter gränser!

ÖPPET HUS INSTÄLLT
Med anledning av Covid-19 kommer vi inte att kunna genomföra öppet hus som planerat.

Varmt välkommen att kontakta oss via mejl, telefon eller Facebook för att få svar på dina frågor. Hoppas att vi hörs!

”Utbildningen erbjuder en perfekt mix mellan praktik och teori, där den personliga utvecklingen är i fokus.”

Felicia Jacobsen
Marknadsansvarig, Malmö Citysamverkan
”Service Manager utbildningen var en viktig del i resan mot min dröm att öppna en kombinerad butik och bar i Köpenhamn.”

Erik Lohaven Persson
Founder & CEO, Hats, Boots & Bourbon

Yrket

Yrkesrollen Service Manager är väldigt bred och kan innebära jobb som exempelvis projektledare, marknadsförare, produktutvecklare, kundrelationsansvarig eller mellanchef inom besöksnäringen.

Besöksnäringen består av ett antal olika branscher i vilka du kan jobba efter utbildningen. Det kan t.ex. handla om destinationsutveckling, event, handel, hotell, restaurang, mässor, möten, resor, transport eller turistattraktion. 

FÖRKUNSKAPER
Du behöver ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Du behöver dessutom ha särskilda förkunskaper i form av två års dokumenterad, samt relaterad, yrkeserfarenhet på heltid alternativt omvandlad deltid.
YH POÄNG
Yrkeshögskoleutbildningen till Service Manager är på 400 Yh-poäng.
ÖVRIGT
Utbildning är avgiftsfri och CSN-berättigad.

Resor till och från LIA (lärande i arbetslivet) bekostar du själv.
OM ANSÖKAN
Ansökan är öppen från 3 februari till 25 maj.

Om du är behörig kallas du till ett särskilt prov bestående av en intervju där du också kan ställa frågor om utbildningen.

Du får ditt antagningsbesked i mitten av juni.

Utbildningsstart i augusti 2020.

Samarbeten och kontakter

Vi har en mycket aktiv och kompetent ledningsgrupp med representanter från Malmö Turism, Event in Skåne, Visita, Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Skånetrafiken, SR Skolrestauranger, Daniella Ibis AB och Ystad Turism. Näringslivet har en stor inverkan på och insyn i vår utbildning. Vårt goda samarbete underlättar för många av våra studerande att snabbt få anställning efter examen.

Vid det här laget har vi också ett upparbetat kontaktnät med företag både i Sverige och utomlands som ställer upp med sin tid och kunskap för den arbetsplatsförlagda utbildningsdelen – LIA. Som studerande har du friheten att förlägga denna del av utbildningen var du vill i Skåne, Sverige eller utomlands. Du själv står för resa och uppehälle. Bara din fantasi sätter gränserna!

VILL DU VETA MER?
KONTAKTA MIG
Ingela Asplund, utbildningsledare
tel: 0738-56 47 01
ingela.asplund@malmo.se

Röster från tidigare studerande

 Foto: Frasse Franzén