Byte av busskurer i Malmö

Illustration föreställande grön buss och busskur.

Runt om i Malmö finns idag 280 gröna busskurer med plats för reklam. I september påbörjas arbetet med att byta ut samtliga, då det nuvarande avtalet går ut och en ny leverantör tar över.

Det är företaget JCDecaux som äger de 280 reklamfinansierade busskurerna som finns vid busshållplatserna i Malmö. Eftersom deras avtal med Malmö stad går ut, tar de också bort sina busskurer med start i början av september. Den nya leverantören, Clear Channel, börjar sätta upp de nya busskurerna så fort de gamla tagits bort. Ett glapp mellan den gamla och den nya busskuren kan uppstå, Malmö stads förhoppning är att du som åker buss inte ska behöva vänta alltför länge på den nya busskuren.

Så prioriterar vi 

Busskurerna byts ut enligt följande prioritering:

  • Antal påstigande per dag
  • om det är en knutpunkt för kollektivtrafik samt
  • om hållplatsen är placerad på en särskild väderutsatt plats.

Stora knutpunkter som Gustav Adolfs torg, Södervärn, Värnhem och Stadshuset är prioriterade och därmed först ut att få nya busskurer. Exempel på en särskilt väderutsatt hållplats som också prioriteras högt, trots sitt låga antal påstigande, är Svågertorp. Om allt går enligt plan ska samtliga reklamfinansierade busskurer vara utbytta till våren 2019.

Senast ändrad: 2018-12-03 10:45