Lediga tjänster lärare praktisk-estetiska ämnen

Här finns information om lediga tjänster som lärare inom praktisk-estetiska ämnen inom Malmö stads grundskolor. Sidan uppdateras regelbundet med nya lediga tjänster så återkom gärna och kika på våra vakanser löpande! Observera att tjänsterna nedan har olika ansökningstider. När du ansöker om ett jobb, ange den kod som står angiven för respektive tjänst.

I beskrivningen av varje tjänst ser du särskilda arbetsuppgifter och kvalifikationskrav. Grundkraven för en lärare praktisk-estetiska ämnen framgår av samlingsannonsen som du kommer tillbaka till när du klickar på Sök jobbet.

Aktuella tjänster just nu:

Lärare i hem- och konsumentkunskap

Lärare i trä- och metallslöjd

Lärare i musik

Lärare i bild

Lärare i textilslöjd

Lärare i slöjd

Vid frågor, kontakta gärna rekryteringsenheten inom grundskoleförvaltningen eller de kontaktpersoner som anges vid varje tjänst. 

Augustenborgsskolan

Lärare i hem- och konsumentkunskap

Arbetsuppgifter
Augustenborgsskolan är en F-9-skola i Malmös södra innerstad. Skolan genomför ett stort förändringsarbete för att öka våra elevers resultat och mående. Detta läsår kommer vi gå in i ett mer intensivt, långsiktigt pedagogiskt utvecklingsarbete med inriktning Språkutvecklande
arbetssätt/Genrepedagogik och Klassrumsdidaktiskt Kollegium. Vi påbörjar även ett arbete med aktiva klassrum och ökad fysisk aktivitet på skolan.

Vi söker dig som vill vara med på denna resa tillsammans med engagerade kollegor. Just nu söker vi en legitimerad lärare i hem- och konsumentkunskap som har några års erfarenhet och vill ta chansen att höja sin kompetens och lära tillsammans med alla oss här på våra skolor. Vår nuvarande lärare kommer att vara föräldraledig under VT19 och HT19. Du kommer att undervisa både på högstadiet och mellanstadiet. I din tjänst ingår mentorskap och du kommer att ingå i ett av högstadiets arbetslag.

Särskilda kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig i ämnen du kommer att undervisa. Du har goda IT-kunskaper, gärna erfarenhet av Google apps för Education och InfoMentor. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och din undervisning genomsyras av ett formativt och språkutvecklande förhållningssätt.

Du är en trygg och tydlig ledare i klassrummet med förmågan att skapa en
lärandemiljö för gruppen så varje elev utmanas och utvecklas optimalt. Välkommen till Augustenborgsskolan där vi arbetar för att
lära tillsammans i en trygg miljö. Vi tror att alla vill och alla kan!

Kontakt: Marion Schöttelndreier, biträdande rektor, 040‑34 91 18,

marion.schottelndreier@malmo.se

Ansök senast: 26 november 2018
Kod: AUGU32

Anställningsform: Vikariat

Omfattning: 100%

Tillträde: 20190107 ‑20191220

Fackliga företrädare:

Bengt Lövqvist, Lärarnas Riksförbund, 0723‑99 60 36, bengt.lovqvist@malmo.se,

Emir Cirkic, Lärarförbundet, 0708‑64 48 18

Läs mer om skolan

Lärare i bild

Arbetsuppgifter
Augustenborgsskolan är en F-9-skola i Malmös södra innerstad. Skolan genomför ett stort förändringsarbete för att öka våra elevers resultat och mående. Detta läsår kommer vi gå in i ett mer intensivt, långsiktigt
pedagogiskt utvecklingsarbete med inriktning Språkutvecklande
arbetssätt/Genrepedagogik och Klassrumsdidaktiskt Kollegium. Vi påbörjar även ett arbete med aktiva klassrum och ökad fysisk aktivitet på skolan.

Vi söker dig som vill vara med på denna resa tillsammans med engagerade kollegor. Just nu söker vi en legitimerad lärare i bild som vill höja sin kompetens och lära tillsammans med alla oss här på våra skolor. Du kommer att undervisa både på högstadiet och mellanstadiet. I din tjänst ingår mentorskap och du kommer att ingå i ett av högstadiets arbetslag.

Särskilda kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerat lärare i bild. Du har goda IT-kunskaper, gärna erfarenhet av Google apps för Education och InfoMentor. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och din undervisning genomsyras av ett formativt och språkutvecklande förhållningssätt. Du är en trygg och tydlig ledare i klassrummet med förmågan att skapa en lärandemiljö för gruppen så varje elev utmanas och utvecklas optimalt.

Välkommen till Augustenborgsskolan där vi arbetar för att lära tillsammans i en trygg miljö. Vi tror att alla vill och alla kan!

Kontakt: Marion Schöttelndreier, biträdande rektor, 040‑34 91 18,

marion.schottelndreier@malmo.se

Ansök senast: 3 december 2018
Kod: AUGU35

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: 20190107

Fackliga företrädare:

Bengt Lövqvist, Lärarnas Riksförbund, 0723‑99 60 36, bengt.lovqvist@malmo.se,

Emir Cirkic, Lärarförbundet, 0708‑64 48 18

Läs mer om skolan

Gottorpsskolan

Lärare i musik

Arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill arbeta som musiklärare på nybyggda och toppmoderna Gottorpskolan i Bunkeflostrand, gärna i kombination
med annat ämne. Gottorpskolan är en 7–9-skola med ca 450 elever och runt 40 engagerade lärare som är fördelade på fyra arbetslag. Skolan kännetecknas av en mycket god anda och en hög kollegial samhörighet. Digitala lärverktyg utgör en central och viktig roll i vår undervisning och varje elev har en egen Chromebook.

Särskilda kompetenskrav
Du är legitimerad grundskollärare för åk 7–9 i musik och gärna i kombination med annat ämne. Du har god insikt och kunskap i skolans
styrdokument och har en god förmåga att omsätta dem praktiskt i det dagliga arbetet. Du är en trygg och tydlig ledare i klassrummet med förmågan att skapa en lärandemiljö där varje elev kan utvecklas optimalt. Ditt engagemang för barn och barns lärande är stort. Du har höga förväntningar på eleverna och har förmåga att kommunicera dessa i en motiverande anda. Du bidrar till att varje elev får kunskap och motivation. Du har lätt för att samverka och du har god kommunikation - dina elever vet vad de kan, vart de ska och hur de ska ta sig dit.

Kontakt: Johan Pålsson, biträdande rektor, 040‑34 71 67, johan.palsson@malmo.se

Ansök senast: 19 november 2018
Kod: GOTT13

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 75-100%

Tillträde: Snarast/enligt överenskommelse

Fackliga företrädare:

Mercedes Mather, Lärarnas Riksförbund, 040‑34 69 03,  mercedes.mather@malmo.se

Ida Rovin, Lärarförbundet, 040‑34 69 03, ida.rovin@malmo.se

Läs mer om skolan

Karl Johansskolan / Djupadalsskolan

Lärare i musik

Arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill arbeta som musiklärare på två skolor i Limhamn (Karl Johansskolan åk F-3 och Djupadalskolan åk 1-5). Tjänsten
är på 40% och förlagd på torsdagar och fredagar.

Observera att tjänsten på Djupadalsskolan avser en visstidsanställning t.o.m. 190616 med eventuell möjlighet till förlängning.

Särskilda kompetenskrav
Du har lärarexamen i ämnet musik. Som lärare hos oss bedriver du en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. I ditt uppdrag
ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal.

Det är meriterande om du har erfarenhet av läraryrket. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina
pedagogiska metoder och tekniker utifrån den individuella elevens behov eller elevgruppens behov.

Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande. Vi förutsätter att du ser varje elev
utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda
relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning. Det är nödvändigt att du behärskar god svenska i tal och
skrift.

Kontakt: Karin Harsten, rektor Karl Johansskolan, 0709‑14 54 17,

karin.harsten@malmo.se

Maria Segerström, biträdande rektor Djupadalsskolan, 040‑34 69 66,

maria.segerstrom@malmo.se

Ansök senast: 22 november 2018
Kod: KARL13

Anställningsform: Tillsvidareanställning / Visstid t.o.m. 190616

Omfattning: 40%

Tillträde: Snarast/enligt överenskommelse

Fackliga företrädare:

Johanna Olsson, Lärarförbundet, 0734‑30 78 69,

johanna.olsson29@malmo.se

Läs mer om skolan

Monbijouskolan

Lärare i textilslöjd och bild

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa i bild och textilslöjd i åk 3 till 6. Du kommer att ingå i ett arbetslag och ha ett nära samarbete med befintlig trä- och metallärare.

Särskilda kompetenskrav
Vi ser gärna att man har erfarenhet av jobba i skola och någon slags erfarenhet eller utbildning inom ämnena.

Kontakt: Jonas Nystedt, biträdande rektor, 0708‑65 11 06,

jonas.nystedt@malmo.se

Ansök senast: 19 november 2018
Kod: MONB09

Anställningsform: Vikariat 4 månader

Omfattning: 100%

Tillträde: Snaraste eller enligt överenskommelse

Fackliga företrädare: Miriam Fairbairn, Lärarnas Riksförbund, 0729‑64 88 55, miriam.fairbairn@malmo.se,

Läs mer om skolan

Oxievångsskolan

Lärare i hem- och konsumentkunskap

Arbetsuppgifter
Till Oxievångsskolan söker vi nu engagerad lärare med behörighet i HKK. Som lärare bedriver du en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den sociala utvecklingen.

Du har förmåga att stimulera elevers intresse för ditt ämne och du använder olika arbetssätt för att fånga dem i deras individuella
utveckling. Digitalisering är en naturlig del av vår undervisning varvid vi
önskar god erfarenhet. Du har god samarbetsförmåga och strävar efter att arbeta i team. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Vi har två rymliga och moderna HKK-salar som du delar med dina två blivande kollegor. Oxievångsskolan är en F-9 skola med cirka 800
elever. Vi har alltid eleven i fokus. Vi sätter relationen till våra elever
högt och gör vårt yttersta för att eleverna ska trivas på skolan och minnas sin skoltid som meningsfull och glädjerik. Därför arbetar vi aktivt för att skapa trygghet och studiero i en miljö som stimulerar elevens lust och motivation att lära.  Skolan har en musikinriktning och en idrotts- och hälsoinriktning tillsamman med MFF. Skolan är placerad i en härlig miljö med närhet till naturen.

I ditt uppdrag ingår bl a att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö
för såväl elever som personal och deltar i skolans gemensamma utvecklingsarbete. Du kommer att undervisa elever i åk 6-9.

Särskilda kompetenskrav
Du är legitimerad lärare med behörighet i hkk samt något annat ämne samt och det är meriterande om du har några års erfarenhet av
läraryrket. Du har god insikt i och kunskaper om skolans styrdokument och har en god förmåga att omsätta dem praktiskt i det dagliga arbetet. Du har förmåga att stimulera elevers intresse för ditt ämne och du använder olika arbetssätt för att fånga dem i deras individuella utveckling. Digitalisering är en naturlig del av vår undervisning varvid vi önskar god erfarenhet. Du har god samarbetsförmåga och strävar efter att arbeta i team. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Kontakt: Camilla Nilsson, administrativ chef, 0729‑64 68 18,

camilla.nilsson19@malmo.se

Ansök senast: 6 december 2018
Kod: OXIE25

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Tillträde: Snarast/enligt överenskommelse

Fackliga företrädare:

Malin Holmander, Lärarförbundet, 040‑34 69 49, malin.holmander@malmo.se

Lukas Lundgårdh, Lärarnas Rikförbund, 040‑34 69 49,

lukas.lundgardh@malmo.se

Läs mer om skolan

Rörsjöskolan

Lärare i textilslöjd

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en slöjdlärare som kan komplettera den lärare vi redan har på plats. För närvarande har vi en lärare som ansvarar för ämnet trä- och metall. Nu söker vi någon med inriktning textil, eller motsvarande som
kan komplettera vår organisation. Som lärare hos oss bedriver du en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka den i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument, elevers behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med det arbetslag du kommer
att tillhöra.  Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Särskilda kompetenskrav
Du är legitimerad lärare med behörighet i ämnet slöjd.  Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på en mångkulturell skola, men vi söker framförallt dig som har den rätta viljan och inställningen för att tillsammans med oss driva vår skola i enlighet med vår vision.

Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda
relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har god datorvana och
erfarenhet av att använda IT i din undervisning.

Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och
tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du är kreativ och kan anpassa ditt
förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån behov. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och att du arbetar utifrån att den tid de har hos oss är väldigt betydelsefull för deras framtida möjligheter. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. I ditt uppdrag är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Du kommer att ingå i ett arbetslag med tydlig stöttning som ny på vår skola.

Kontakt: Ingrid Landén, biträdande rektor, 0734‑21 53 16, ingrid.landen@malmo.se

Ansök senast: 3 december 2018
Kod: RÖRS29

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: 20190107

Fackliga företrädare:

Göran Eriksson-Rosberg, Lärarförbundet, 040‑34 10 00, goran.e.rosberg@malmo.se

Eva Olofsson, Lärarnas Riksförbund, 040‑34 10 00, eva.olofsson@malmo.se

Läs mer om skolan

Söderkullaskolan

Lärare i trä- och metallslöjd

Arbetsuppgifter
Söderkullaskolan söker en positiv och hängiven trä- och metallslöjdslärare med start från vårterminen 2019. På Söderkullaskolan får du möjlighet att arbeta med flera ämneskollegor, vi har två trä- och metallslöjdslärare och två textilslöjdslärare på skolan.

På skolan arbetar vi i arbetslag, och tjänsten ligger i arbetslag 8. Arbetslaget är samlade kring eleverna i åk 8 och arbetar aktivt för att skapa en sammanhållning bland eleverna.  Du kommer att undervisa i åk 3-9 och ämneslaget arbetar tätt ihop med samplanering och sambedömning.

Särskilda kompetenskrav
Vi söker legitimerad lärare i trä- och metallslöjd. På skolan finns spetsengelska och bilingualprofil, vilket gör att det är meriterande om du är duktig på engelska och kan tänka dig att genomföra delar av undervisningen på engelska.

Kontakt: Jenny Ljung, biträdande rektor, 0731‑40 29 56, jenny.ljung@malmo.se

Ansök senast: 19 november 2018
Kod: SÖDE60

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: 20190110

Fackliga företrädare:

Peo Johansson, Lärarförbundet, 0733‑05 48 66, peo.johansson@malmo.se, Christer Mårtensson, Lärarnas Riksförbund, 0705‑44 19 69, christer.martensson@malmo.se

Läs mer om skolan

Lärare i bild

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa nio klasser i årskurs 4-6 i bild. Du kommer att tillhöra arbetslag 5 med mentorsuppdrag.

Arbetstiderna är i dagsläget följande men kan eventuellt ändras om önskemål finns:

Tisdag 8-10

Onsdag 12-15

Torsdag 8-14.30

Fredag 8-15

Särskilda kompetenskrav

Du är legitimerad lärare/fritidspedagog med behörighet att
undervisa årskurs 4-6 i bild.

Kontakt: Lina Tomelius, biträdande rektor, 0733‑60 89 81,

lina.tomelius@malmo.se

Ansök senast: 30 november 2018
Kod: SÖDE62

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 50%

Tillträde: Snarast/enligt överenskommelse

Fackliga företrädare:

Christer Mårtensson, Lärarnas Riksförbund,

christer.martensson@malmo.se

Läs mer om skolan

Värner Rydénsskolan

Lärare i musik

Arbetsuppgifter
Huvuduppdraget som musiklärare på Värner Rydénskolan är att planera och genomföra undervisningen samt utvärdera/följa upp dokumenterat
resultat i ämnet musik, årskurs 4-9. I tjänsten ingår även mentorskap i årskurs 5.

Särskilda kompetenskrav
Vi ser gärna att du har vana av arbete med Infomentor.

Kontakt: Joakim Andersson, biträdande rektor, 0708‑77 04 26, joakim.andersson4@malmo.se

Ansök senast: 14 november 2018
Kod: VÄRN40

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Tillträde: Snarast/enligt överenskommelse

Fackliga företrädare:

Lars Tenggren, Lärarförbundet, 0709‑66 44 30, lars.tenggren@malmo.se

Linda Göransson, Lärarnas Rikförbund, 0768‑70 78 56, linda.goransson6@malmo.se

Läs mer om skolan

Västra Hamnens skola

Lärare i slöjd

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och skapa varje elevs bästa skola tillsammans med engagerade kollegor och underbara elever på Västra hamnens skola? Då är du kanske den lärare som vi söker! Malmö och Västra hamnen växer
som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens och framtidens skola samt varje elevs bästa skola.

Skolan har en engagerad och kompetent personalgrupp som arbetar för att stödja elevernas kunskapsutveckling och sociala utveckling så att de får möjligheter att nå goda resultat.

Vi söker en ny kollega till vår skola och till vårt engagerade team. Vi söker dig som är behörig och legitimerad lärare i slöjd åk 4-9 gärna med behörighet i trä och metall, men om du har behörighet i textil så
tveka inte att söka. Du vill utveckla slöjden som ämne tillsammans med
kollegor. Vi söker dig som vill vara med och bygga varje elevs bästa skola där våra elever och vår personal trivs och utvecklas. Forskning, vetenskap och lärande ska gå hand i hand och verksamheten ska genomsyras av ett formativt och språkutvecklande förhållningssätt. Genom att samverka med varandra ska vi skapa de bästa förutsättningarna för varje elev att lyckas och tro på sin egen förmåga.

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har god förmåga att omsätta styrdokumenten i praktiken samt har ett undersökande
förhållningssätt till din praktik. Du har lätt för att skapa goda och förtroendeingivande relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Stor vikt lägges vid personlig lämplighet.

Särskilda kompetenskrav
Behörig och legitimerad lärare i slöjd åk 4-9.

Kontakt: Jenny Vannestrand, biträdande rektor, 0709‑72 12 86, jenny.vannestrand@malmo.se

Ansök senast: 26 november 2018
Kod: VÄST15

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Snarast/enligt överenskommelse

Fackliga företrädare:

Bobica Willert Pavlatos, Lärarnas Riksförbund, 040‑34 92 22, bobica.willertandersson@malmo.se

Fredrik Bengtsson, Lärarförbundet, 040‑34 92 22, fredrik.bengtsson@malmo.se

Läs mer om skolan

Senast ändrad: 2018-11-16 09:16