Foto Tomaz Lundstedt

Rosens röda matta

Se filmen om Rosens röda matta

En helt vanlig parkeringsplats i Rosengård har gjorts om till en mötesplats för många människor och aktiviteter. Den 28 september 2013 invigdes platsen, som fått namnet Rosens röda matta.

För att hitta en lämplig utformning av aktivitetsytan har stadsdelens ungdomar fått hjälpa till, framför allt har unga tjejer fått vara med och bestämma hur det ska se ut.

Under utvecklingsperioden (2010-2013) genomfördes flera testarrangemang, både för att testa ytan och för att uppmärksamma de boende på att detta är en plats i förändring där det kommer att hända grejer. Ungdomar fick planera och genomföra arrangemang som hållbarhetsfestival, julmarknad och filmvisning.

Namntävling gav namn åt platsen
Byggarbetet på platsen påbörjades vintern 2012/13. Under hösten 2012 arrangerade ungdomar en namntävling där alla Malmöbor fick vara med och tävla med sina förslag på vad platsen skulle heta. Flera hundra förslag samlades in och det vinnande förslaget blev Rosens röda matta.

Dokumentation

Är du intresserad av hur Malmö stad har jobbat med Rosens röda matta (aktivitetsytan) kan du läsa mer i dokumentationen nedan:

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp

Ytterligare dokumentation för hela projektet Rosengård i förvandling hittar du under Publikationer

Senast ändrad: