Sommar utan skräp

Under sommaren är vi fler som är utomhus för att äta, dricka och ha trevligt. På stränder, i parker, på torgen och längs med kanalen. De flesta av oss slänger sitt skräp i papperskorgarna, men inte alla. Med kampanjer vill vi få fler att tänka på vad de gör med sitt skräp.

Enligt en rapport från Håll Sverige Rent, säger nio av tio att de inte kan tänka sig att lämna skräp på marken eller slänga skräp någon annanstans än i papperskorgen. Med sommarkampanjerna vill Malmö stad skapa uppmärksamhet och engagemang kring hur vi får en renare stad, och berätta om det arbete som staden gör och vad vi tillsammans måste hjälpas åt med.

Sommarskräpet i fokus i årets kampanj

2019 har vi särskilt fokus på våra runt 5000 papperskorgar som finns runt om i framförallt centrala Malmö. I år har vi budskap som vi hoppas får människor att reagera och reflektera över sitt skräp. ”Lägg din mosbricka i Pildammsparken” och ”Det finaste du kan göra för din fimp - passa på att premiärslänga din fimp i den nya typen av papperskorg med inbyggt askfat” är exempel på vad du kan se, hela vecka 28, på någon av de 100 gula affischer som finns runtomkring i hela Malmö,.

Kampanjen kan du se på

  • gula affischer och dekaler på Malmös centrala papperskorgar
  • på renhållningspersonalens städfordon som syns runt okring
  • i annonser i tidningen
  • på renhållningspersonalens västar
  • 100 olika affischer runtomkring i hela Malmö

Utvärdering

En viktig del i vårt arbete med kampanjer är att få en förståelse för effekten av våra kampanjer. Detta så att vi kan förbättra vårt arbete så att det blir ännu bättre nästa gång. I höst genomför vi en kvantitativ medborgarundersökning riktad till invånare i Malmö.

Senast ändrad: 2019-07-01 12:21