Slottsträdgården

Slottsträdgården, toppbild

Välkommen till Slottsträdgården, en öppen, ekologisk trädgård mitt i stan. Här kan du njuta av årstidernas skiftningar på en lugn och vacker plats.

Slottsträdgården omfattar tolv tusen kvadratmeter och består av flera mindre trädgårdar med olika stilar och funktioner.

Begreppet ekologi är av central betydelse i Slottsträdgården och står där för organisk-biologiska odlingsmetoder, kretsloppstänkande och användning av miljövänliga produkter.

Under vår- och sommartid bjuds det på allt från skördefest, lökfestival och andra mindre arrangemang i trädgården. Mest besökare hittar till Slottsträdgården under Malmö Garden Show. 2017 hålls denna trädgårdsfest 2-4 juni.

Slottsträdgårdens kafé

 I Slottsträdgården finns ett mycket populärt kafé. Årets säsong öppnade den 1 april och kaféet är öppet alla dag kl 11-17.

Läs mer på hemsidan: Slottsträdgårdens kafé

Så här tar du dig lättast till Slottsträdgården

Gång

Slottsträdgården ligger centralt i Malmö. Det är därför ofta både snabbast och enklast att promenera hit. Om du promenerar är det:
 - från Centralstation ca 1 km
 - från Gustav Adolfs torg ca 1 km
 - från Triangeln ca 1,5 km

Buss

Se Skånetrafikens hemsida och sök i reseplaneraren.

Bil

Slottsträdgården ligger precis bakom Malmöhus slott och Museum. Det finns en besöksparkering på Malmöhusvägen alldelse i närheten.

Trädgården och plantskolan

Trädgården och plantskolan drivs av Malmö stads gatukontor.

Slottsträdgårdens vänner

En ideell förening som hjälper till att driva arbetet i Slottsträdgården

Senast ändrad: 2017-04-07 10:35