Örtagårdsskolan 7–9

Bild på Örtagårdsskolan

Foto: © Malmö stad / Sanna Dolck Wall

Inbäddat i grönska och närheten till Rosengårds IP och Rosengårdsbiblioteket ligger Örtagårdsskolan. Vi är en
F–9-grundskola samt 1–9 grundsärskola i stadsdelen Rosengård i Malmö. Vår skola har cirka 520 elever som omfattar förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem och LSS-hemvist.

Med hjälp av digitala medel, film och drama arbetar vi tematiskt och övergripande med språket i fokus. För att kunna arbeta med digitala medel, film och drama har vi bildsal, välutrustad musiksal och filmstudio. Vi har dessutom IKT-pedagog och en skolbibliotikarie

Idrott utan gränser (IUG) har verksamhet på skolan sedan höstterminen 2017. Idrott Utan Gränser har sedan starten 2004 genom idrott och förebilder stöttat tusentals barn och ungdomar till att se möjligheter, tro på sig själva, ta för sig och delta aktivt i skola och idrottsliv.

För att vi ska skapa varje elevs bästa skola arbetar all personal på Örtagårdsskolan tillsammans för att skapa en trygg och trivsam tillvaro för att eleverna hela tiden ska utveckla en högre måluppfyllelse. Ett sätt att nå detta är studiero och därför har vi valt att fokusera på detta i vår åtagandeplan.

All forskning visar att studiero leder till högre måluppfyllelse och på Örtagårdsskolan sätter vi kunskapen i centrum. Lärmiljön här präglas av lust, glädje och nyfikenhet för det är då du lär dig som bäst!

Senast ändrad: