EuroGames

EuroGames äger rum i Malmö och Köpenhamn 18-20 augusti. Eurogames omfattar över 20 idrotter varav konståkning äger rum på Stadionområdet i Malmö. Fritidsnämnden i Malmö stad ansvarar för att i nära samverkan med Happy Copenhagen genomföra EuroGames i Malmö.

EuroGames är Europas största multisportevenemang för idrottsutövare oavsett könsidentitet eller sexuell läggning. Målet med EuroGames är bland annat att arbeta mot diskriminering inom sport, oavsett sexuell läggning eller identitet samt att stödja och stärka idrottare att vara öppna med sin sexuella läggning och identitet.

Inclusive Sports Forum

Under EuroGames bjuder vi in till Inclusive Sports Forum – en tvådagarskonferens i Malmö om inkludering inom idrotten – med fokus på HBTQI. Tillsammans med inbjudna gäster och representanter från våra lokala föreningar riktar vi strålkastarljuset mot arbetet med inkludering inom idrottsrörelsen, genom allt ifrån inspirerande livshistorier till goda exempel från arbetet i en idrottsförening.

Inclusive Sports Forum kommer att genomföras som ett hybridevenemang – både fysiskt och digitalt. Hela evenemanget kommer att livestreamas online här (öppnas i nytt fönster). Vill du ta del av konferensen på plats? Då behöver du boka en kostnadsfri biljett via länkarna nedan.

Dag 1, del 1 (kl. 10.00–13.00): Boka din biljett här
Dag 1, del 2 (kl. 14.00–16.40): Boka din biljett här
Dag 2 (kl. 09.45–14.15): Boka din biljett här

Vill du veta mer om programmet på Inclusive Sports Forum? Läs hela programmet här på malmo.se. Du kan också ta del av det i Copenhagen 2021's app. Där hittar du dessutom allt annat som händer under Copenhagen 2021.

Konståkning

Den 18 augusti går EuroGames tävling i konståkning av stapeln i ishallen på stadionområdet (the Stadium District) i Malmö. Du kan läsa mer om tävlingen här på copenhagen2021.com.

Alla är välkomna att titta på tävlingen på plats, det är kostnadsfritt och du behöver inte registrera dig på förhand. Värdar i entrén kontrollerar antalet besökare på plats.

The Stadium District

I Malmö är det Stadionområdet – the Stadium District – som utgör EuroGames hjärta. Här går Malmöprogrammets idrottsgren konståkning av stapeln inom ett stenkasts avstånd från tvådagarskonferensen Inclusive Sports Forum. The Stadium District kommer att vara den givna platsen där våra deltagare och besökare samlas mellan programpunkterna och firar EuroGames.

Prova på-aktiviteter

Under EuroGames är det sportfest på Stadionområdet. 18–19 augusti är du välkommen in i Baltiska träningshallen för att prova på en mängd olika idrotter tillsammans med Malmös föreningsliv. Du kommer bland annat att kunna testa roller derby, basket, innebandy och drönarflygning mellan kl.10–18.

Läs mer om prova på-aktiviteterna här.

Fotoutställning

18–19 augusti visas också en fotoutställning på Stadiontorget med utvalda bilder från Transkalendern 2021 Tema Idrott, fotograferade av Tony Jageteg.

sv