EuroGames

EuroGames äger rum i Malmö och Köpenhamn 18-20 augusti. Eurogames omfattar över 20 idrotter varav konståkning äger rum på Stationområdet i Malmö. Fritidsnämnden i Malmö stad ansvarar för att i nära samverkan med Happy Copenhagen genomföra EuroGames i Malmö.

EuroGames är Europas största multisportevenemang för idrottsutövare oavsett könsidentitet eller sexuell läggning. Målet med EuroGames är bland annat att arbeta mot diskriminering inom sport, oavsett sexuell läggning eller identitet samt att stödja och stärka idrottare att vara öppna med sin sexuella läggning och identitet.

Inclusive Sports Forum

Under EuroGames bjuder vi in till Inclusive Sports Forum – en tvådagarskonferens i Malmö om inkludering inom idrotten – med fokus på HBTQI. Tillsammans med inbjudna gäster och representanter från våra lokala föreningar riktar vi strålkastarljuset mot arbetet med inkludering inom idrottsrörelsen, genom allt ifrån inspirerande livshistorier till goda exempel från arbetet i en idrottsförening.

Inclusive Sports Forum kommer att genomföras som ett hybridevenemang – både fysiskt och digitalt. Mer information om hur du tar del av dagen kommer i början av augusti.

Vill du veta mer om programmet på Inclusive Sports Forum? Läs hela programmet här på malmo.se. Du kan också ta del av det i Copenhagen 2021's app. Där hittar du dessutom allt annat som händer under Copenhagen 2021.

The Stadium District

I Malmö är det Stadionområdet – the Stadium District – som utgör EuroGames hjärta. Här går alla Malmöprogrammets idrotter av stapeln inom ett stenkasts avstånd från varandra, tillsammans med tvådagarskonferensen Inclusive Sports Forum.

Utöver det kommer the Stadium District dessutom att vara den givna platsen där våra deltagare och besökare samlas mellan programpunkterna och firar EuroGames. På Stadiontorget kommer det att vara sportfest och du att kunna prova på en mängd olika idrotter tillsammans med Malmös föreningsliv.