$left
$middle
Fyra elever på skolgården
Fyra elever på skolgården

Sök till oss

Heleneholms gymnasium är en gymnasieskola för dig som väljer att gå det Språkintroduktion, yrkesintroduktion och individuellt alternativ.

På skolan har vi ett positivt arbetsklimat och ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Du har tillgång till välanpassade lokaler samt engagerad och välutbildad personal.

Hos oss får du tillgång till modern IT-utrustning. På skolan har vi dessutom ett stort och rymligt bibliotek med möjlighet till enskilda studier.

Hos oss får alla elever låna en egen Chromebook under utbildningstiden.

Efter dina studier

Om du har uppnått tillräckligt många betyg kan du söka till ett nationellt gymnasieprogram.

Våra studie- och yrkesvägledare hjälper dig att fundera över vad du vill. De hjälper dig också att söka till den utbildning du väljer.

En grupp elever sitter i ett klassrum. 

Språkintroduktion

På språkintroduktion studerar elever som är nya i Sverige och som behöver lära sig svenska och få betyg i grundskolans ämnen. Du studerar mycket svenska och flera andra ämnen.

Ett klassrum med en elev och en lärare i fokus. Läraren, som är en kvinna hukar sig ner och pekar på elevens datorskärm

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ utformas för dig som enskild elev och syftar till att du ska kunna bli behörig till ett yrkesprogram eller högskoleförberedande program.

En större lokal där elever och lärare är uppdelade i två grupper. I gruppen närmast kameran står en kille med mörkt hår, skäggstubb och vit tröja. Han är diskuterar med sin lärare.

Yrkesintroduktion – utan profil

På yrkesintroduktion utan profil får du lära dig om och testa olika yrken innan du bestämmer dig. Du läser även ämnen från grundskolan och på gymnasienivå.

Innergården på
Heleneholms gymnasium med skolbyggnad.

Ansök till våra utbildningar

Du gör ditt gymnasieval på ansökningswebben. Webben öppnar för ansökningar den 15 januari och stänger vid midnatt den 15 februari.

Kontaktinformation och länkar

sv