$left
$middle
En grupp hotell- och turismelever iklädd vit skjorta och grön slips/sjal sitter i grupp och skrattar tillsammans.
En grupp hotell- och turismelever iklädd vit skjorta och grön slips/sjal sitter i grupp och skrattar tillsammans.

Hotell- och turismprogrammet

Vill du jobba i en av världens mest snabbväxande branscher? Gillar du att resa och träffa nya människor?

Hotell- och turismprogrammet är en kvalitativ yrkesutbildning med högskolebehörighet, där vi ger dig de grundläggande kunskaperna inom service och bemötande, hotell, konferens, evenemang, turism och resor. Sedan 2022 är utbildningen certifierad av branschorganisationen Visita.

En ung person sitter med laptop vid ett bord i exklusiv hotellmiljö.

Intervju med tidigare Borgarelev

Tidigare hotell- och turismelev Mikaela har flyttat till Schweiz för att plugga vidare på Swiss Hotel Management School.

Visita-certifierad utbildning

2022 blev Borgarskolans hotell- och turismprogram en av de första utbildningarna i Sverige att bli godkänd och certifierad av bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita.

En praktisk utbildning

Borgarskolans yrkeslärare har en gedigen erfarenhet och kunskap från branschen, vilket är grundläggande för en bra yrkesutbildning. Teori blandas med praktik och vi gör många intressanta studiebesök för att lära på plats.

Programmet kan anpassas utifrån dina önskemål och behov när det gäller såväl dina val av ämnen såsom inriktning mot högskolebehörighet.

Besöksnäring och framtiden

Det mänskliga behovet av att mötas, resa, upptäcka och utforska världen är något som alltid kommer att finnas. Besöksnäringen är en trygg bransch att utbilda sig inom med väldigt goda möjligheter till spännande och roliga jobb, både på hemmaplan och i hela världen.

Arbetsförlagt lärande (APL)

Skolan har ett nära samarbete med näringslivet och som elev hos oss får du under dina tre år värdefulla erfarenheter och kontakter i branschen genom att praktisera på exempelvis flygplatser, hotell, event- och konferensanläggningar. Sista året har du dessutom möjlighet att genomföra din praktik utomlands, antingen i en storstad, i sol och värme eller på en skidort.

Högskolebehörighet

Hotell och turism är ju ett yrkesprogram men kan också vara en utmärkt grund för vidare studier. Genom att läsa engelska 6 samt svenska 2 och 3 så får du en grundläggande högskolebehörighet.

Det finns många utbildningar att välja på efter gymnasiet, både yrkeshögskoleutbildningar (YH) och universitet och högskolor, såväl i Sverige som runt om i världen.

Malmö Borgarskola är en internationell skola och för dig som vill fortsätta att läsa ett modernt språk eller göra praktik utomlands finns här de möjligheterna för dig.

Detta läser du

Illustration på mörkgrön bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om hotell- och turismprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren. Kontakta Jonas Möller, 0708-30 57 50 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv