$left
$middle
En elev sitter i klassrumsmiljö.
En elev sitter i klassrumsmiljö.

Sök till oss

Vi brukar likna Borgarskolan vid en internationell knutpunkt, där alla elever är resenärer och har ett mål med sin resa.

Vi frågar inte var du kommer ifrån utan vart du är på väg – och vi gör vårt allra bästa för att ge dig de bästa tänkbara förutsättningarna att nå dina mål... Ta möjligheten och gör något av den.

Borgarskolan har en lång historia med mycket att leva upp till - och det finns höga förväntningar både på vår personal och våra elever.

En del av de program vi erbjuder har engelska som undervisningsspråk, varför du också hör mycket engelska inte bara i klassrummen utan även i korridorerna.

Du har också tillgång till fördjupningskurser inom samtliga ämnen. Är du intresserad av matematik finns alltid något för dig, oavsett nivå.

Våra lärare

Det är viktigt för oss att våra lärare är välutbildade och skickliga pedagoger, och flera av dem är prisbelönta för sin lärargärning.

Bibliotek

Vårt bibliotek har cirka 17.000 böcker (encyklopedier på flera språk, lexikon, fackböcker och skönlitteratur), 65 tidskrifter, 10 databaser, utskrifts- och kopieringsmöjligheter samt mycket annat som är till hjälp i ditt skolarbete.

Lär känna oss

Tre exemplar på en tryckt katalog ligger staplade på en ljusfärgad yta. På katalogens omslag syns några glada elever i klassrumsmiljö.

Läs mer om Borgar

Bläddra i Borgarskolans programkatalog.

En elev står bland stolarna i en föreläsningssal.

Elevkår och elevföreningar

Elevorganisationerna på Borgar bidrar starkt till skolans sammanhållning. Alla klubbar, aktiviteter och evenemang sätter en guldkant på din gymnasietid och ger en gemenskap som finns kvar långt efter att du tar studenten.

Three copies of a printed booklet lie in a pile on a light-coloured surface. On the cover, a photograph shows two students seated next to one another in a classroom setting.

IB Prospectus

Read Borgarskolan's English language IB Prospectus.

Flera olika sorters kakor står till försäljning på en arbetsbänk.

Skolrestaurang och café

Malmö Borgarskola har eget tillagningskök, vilket innebär att vi serverar skollunch som är tillagad på plats av våra duktiga kökspersonal. Det finns alltid ett lakto-ovo-vegetariskt alternativ och en stor och varierad salladsbuffé.

I anslutning till skolrestaurangen finns Borgarskolans elevcafé. Här finns det allt från goda, hemgjorda kakor till fylliga mackor. Allt till en rimlig peng.

En stor skolbyggnad, i tegel, sett på avstånd.

Ansök till våra utbildningar

Du gör ditt gymnasieval på ansökningswebben. Webben öppnar för ansökningar den 15 januari och stänger vid midnatt den 15 februari.

Att studera på Borgarskolan

Elever berättar

Tidigare elever på Borgarskolan, berättar lite om hur valet av program och skola har förändrat sina liv.

Hjälp i dina studier

Vi har Matterallyn inför nationella prov, kurser i tävlingsmatematik och ett välutvecklat stöd om du vid något tillfälle skulle ha behov av det.

Ung Företagsamhet

Vill du ta chansen att tävla i ett flertal olika ämnen, både inom Sverige och internationellt – eller driva företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF)?

Kontaktinformation och länkar

sv