$left
$middle
Elever på gården spelar basket.
Elever på gården spelar basket.

Försäljning och service – förstärkt individuellt alternativ

Vi erbjuder Försäljnings- och serviceprogrammet som ett individuellt alternativ för dig som har förutsättningar att klara av programmen men med ett ökat stödbehov, t.ex. neuropsykiatrisk diagnos. Utbildningen innehåller samma kurser som det nationella programmet men är förlagd över fyra år.

Är du intresserad av att jobba med människor inom en servicebransch som växer allt mer är detta en utbildning för dig. Som en viktig del av utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under din APL får du träna på att möta människor i många olika situationer.

En bred utbildning

Försäljnings- och serviceprogrammet på Malmö Citadellsgymnasium ger kunskaper om social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet som är en del av skolans profil och en viktig pusselbit för din framtid.

Skolan ger dig möjlighet att få grundläggande behörighet att söka till yrkeshögskola samt högskola och universitet.

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är en del av din utbildning och genomförs på plats hos en arbetsgivare. På arbetsplatsen kommer du att få möjlighet att utveckla såväl yrkeskunskaper som en egen yrkesidentitet. Under din gymnasietid genomför du din APL under 18 veckor fördelade på tre år och främst hos skolans samarbetspartners.

Detta läser du

Ung företagsamhet

Ung företagsamhet, UF, ingår i din utbildning. Undervisningen ska främja kreativitet och förmåga att samarbeta, ta ansvar och omsätta idéer i praktisk handling. Genom att starta och driva ett företag lär du dig företagande på riktigt, att bygga upp ett nätverk och att växa som människa.

Efter gymnasiet

Du blir efter avslutad utbildning väl förberedd för jobb som exempelvis chef, entreprenör, försäljare, inköpare, kommunikatör, marknadsförare, projektledare eller utställningsdesigner.

Utbildningen ger dig också möjlighet att fortsätta studera på yrkeshögskola.

Illustration på mörkblå bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om försäljnings- och serviceprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Emma Erlandsson, 0721-57 91 50, om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv