Förstärkt program
Förstärkt individuellt alternativ är ett introduktionsprogram för dig med NPF-diagnos eller motsvarande behov.
Förstärkt program på kommunala skolor
Förstärkt program riktar sig till dig som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF-diagnos) eller dokumenterade behov av liknande anpassningar.
Undervisningen och studiemiljön är anpassad utifrån dina behov. De förstärkta individuella programmen erbjuder en lugn skolmiljö, små grupper, mer struktur och extra socialt stöd. Studietiden varierar mellan de olika profilerna och kan vara mellan ett och fyra år. Du läser på heltid.
Förstärkt individuellt program med profil
Du läser en utbildning som riktar sig mot olika program eller yrkesområden. Det är viktigt att du är motiverad och har förutsättningar att klara kurserna på programmet.
Profil mot estetiska programmet, estetik och media
Malmö latinskola erbjuder förstärkt individuellt alternativ mot estetiska programmet, estetik och media. Du läser samma kurser som på det nationella programmet. Utbildningen är på fyra år.
Profil mot el- och energiprogrammet, dator- och kommunikationsteknik
Profil mot försäljnings- och serviceprogrammet
Profil mot restaurang och serviceyrken
Profil mot samhällsvetenskapsprogrammet
Profil mot teknikprogrammet
Pauliskolan erbjuder förstärkt individuellt alternativ mot teknikprogrammet. Du läser samma kurser som på det nationella programmet. Utbildningen är på fyra år.
Förstärkt individuellt program utan profil
Du läser de grundskoleämnen du behöver för att få gymnasiebehörighet. Målet med individuellt alternativ är att du efter ett eller två år ska bli behörig till annat program.
För dig med dokumenterad långvarig problematisk skolfrånvaro kan Malmö Restaurangskola, som en åtgärd, erbjuda undervisning på Mimers Hus. Kontakta skolan för mer information.
Filmer från förstärkt program utan profil
Förstärkt individuellt alternativ på Bellevue gymnasium:
Förstärkt individuellt alternativ på Malmö Restaurangskola:
Mimers Hus på Malmö Restaurangskola:
Om ansökan
Om du funderar över om detta kan vara ett alternativ för dig så ska du tala med studie- och yrkesvägledaren på din nuvarande skola. Tillsammans diskuterar ni vart du vill nå med dina studier och vilket program som passar dig bäst.
Kontakta oss
Gymnasieantagningen
- E-post:
- antag@malmo.se
- Telefon:
- 040-34 33 90
- Telefontider:
- Måndag klockan 08.30–10.00.
Sidan senast uppdaterad: