Om webbkakor (cookies)

Vi använder webbkakor på malmo.se. En webbkaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Kakorna används för att förbättra webbplatsen för besökaren och för att vi ska kunna analysera användningen av webbplatsen.

Det finns två typer av webbkakor:

  1. En permanent kaka, som ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.
  2. En sessionskaka, som lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbplats. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

På Malmö stads webbplats används båda typerna av webbkakor. När du besöker vår webbplats skickas en sessionskaka mellan din dator och vår webbserver för att bland annat underlätta navigering. Sessionskakor används bland annat när du använder våra e-tjänster. Kakan försvinner när du avslutat besöket.

Vi arbetar hela tiden för att förbättra våra webbplatser

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra webbplatser. En del av det arbetet innebär att vi med hjälp av olika verktyg analyserar hur våra besökare använder webbplatsen. Vi använder bland annat Google Analytics och SiteImprove för detta, och som en del av detta arbete sätts olika kakor. Det finns även olika funktioner på webbplatsen som förutsätter kakor för att fungera ordentligt. 

Nej till webbstatistik?

Om du inte vill att dina besök på vår webbplats ska visas i statistiken i Google Analytics kan du installera ett tillägg i din webbläsare. Tillägget finns för webbläsarna Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari och Opera. 

Webbkakor på malmo.se