Malmö stad
$left
$middle

Dagverksamhet

Dagverksamhet är social gemenskap för dig som har en diagnostiserad demenssjukdom och fortfarande bor hemma.

En solig dag med medhavd matsäck.

Vad är dagverksamhet?

Att komma till en dagverksamhet ger dig möjlighet att träffa andra, få struktur och stöttning i din vardag. Dagverksamheten ger stöd i att bibehålla dina psykiska och fysiska förmågor, så långt det är möjligt. Dagverksamhet kan också fungera som ett komplement till hemtjänst, ledsagning och avlösning och som avlastning för anhöriga. För att få en plats på dagverksamhet behöver du ett beviljat bistånd eller remiss.

Simhallen är ett populärt utflyktsmål.

En dag på dagverksamheten

Aktiviteterna på dagverksamheterna anpassas utifrån gästernas intressen, önskemål och förutsättningar. Några exempel är att vi samtalar och spelar och lyssnar på musik tillsammans. Vi anordnar frågesport, löser korsord, läser tidningen, tränar balansgymnastik, dansar och går promenader. På dagverksamheterna äter vi dagens måltider tillsammans. Ibland är utflykter ett trevligt inslag.

Att vara utomhus och promenera tillsammans i solen kan vara stärkande.

Tre inriktningar

Malmö stads dagverksamheter har tre olika inriktningar beroende på ålder, stadie i demenssjukdomen och aktivitetsnivå.

Club Cefalon är en verksamhet för dig under 66 år, som fortfarande har en hög aktivitetsnivå och tycker om att göra saker tillsammans med andra.

Club Ängdala är en verksamhet för dig som är mellan 66-75 år när du börjar, som fortfarande är aktiv och har en medelhög aktivitetsnivå.

Vi har även sju dagverksamheter, eller så kallade clubbar, som är för dig som är äldre i olika åldrar som vill umgås med andra och göra aktiviteter i ett lugnare tempo.

På dagverksamheterna kan det vara uppskattat att måla naglarna tillsammans.

Vi som jobbar på dagverksamheten

På dagverksamheterna arbetar undersköterskor, Silviasystrar och arbetsterapeuter. På Cefalon arbetar även Silviasjuksköterska. Samtliga av dessa yrkesgrupper samarbetar även med andra som finns kring besökaren, till exempel anhöriga, hemtjänstpersonal, biståndshandläggare, ledsagare och avlösare, konsultativ demenssjuksköterska och anhörigkonsulenter.

Kontaktinformation och länkar

sv