Stöd till anhöriga

När du som hjälper också behöver stöd

Information med anledning av coronaviruset och covid-19
Från och med den 1 oktober öppnade Malmö stads äldreboenden för besök igen. Samtidigt vill vi påminna om att det bara är det statliga besöksförbudet som är hävt och att inga andra restriktioner är ändrade. Följ länken för mer information om vad som gäller vid besök på äldreboende.

Anhörigkonsulenterna hoppades också på att kunna sätta igång igen i liten skala i början av november med gruppverksamhet och caféträffar. Vi beklagar att vi inte kan göra det. Vi vet att många Malmöbor känner sig ensamma och kanske saknar social samvaro och stöd. Men på grund av Region Skånes råd (27/10) om att undvika att umgås med andra personer än de som man bor med eller träffar varje vecka, kommer förvaltningarnas olika träffar och gruppverksamheter att pausas. Enskilda stödsamtal för anhöriga erbjuds fortfarande, både vid smittskyddsäkra fysiska möten och vid samtalspromenader utomhus. Det går också bra att kontakta samtliga anhörigkonsulenter per telefon, se nedan under rutan Kontaktuppgifter.

Fram tills att vi kan träffas i grupp igen på ett tryggt och säkert sätt finns det en särskild telefonlinje för att ge stöd till anhöriga som är oroliga. Anhöriglinjen nås på 0706-00 28 93 måndag–fredag, 08.00–16.30. Den bemannas av våra anhörigkonsulenter som erbjuder stöd och vägledning i frågor vid oro kring covid-19. Du når dem även på anhorigstod@malmo.se.

Läs mer om Malmö stads arbete med coronaviruset och covid-19 genom att klicka här.
Kalendarium
OBS! Våra aktiviteter är för tillfället pausade.