Få extra hjälp - erbjud praktikplats!

Ge unga en första inblick i arbetslivet. Alla möjligheter till praktiksamarbeten är av intresse för oss i Ung i sommar. Sommarpraktiken pågår under två perioder och varje period är fyra veckor. Praktikanterna är 16-19 år och får praktisera 6 timmar varje vardag, i totalt fyra veckor.

  • Malmö stad står för ungdomarnas praktikersättning och olycksfallsförsäkring.
  • Praktikplatsen står för ett engagerat handledarskap och skapar förutsättningar för trivsel, trygghet och säkerhet.

En ögonöppnare för arbetslivet

Apotekschefen tillika legitimerade apotekaren Zaed Alhashimi på Apotek Hjärtat på Emporia berättar hur alla parter vinner på sommarpraktiken.

- Vinsten med att ta emot praktikanter är extrahjälp till sommaren och ungdomarna får en bättre bild av branschen och vad en apotekare gör. De senaste två somrarna har vi fått ungdomar lottade till oss som var intresserade av apoteksbranschen och vård. Ögonöppnaren hos oss har underlättat deras val inför universitet och framtiden, samtidigt som det gynnat oss som företag. Nyttan går åt båda håll.

Vi vill vara ungdomarnas top of mind!

MKBs Nurgül Iljas Eminovska, chef för sociala projekt känner att en av hennes viktigaste arbetsuppgifter är de som rör ungdomar, då de är framtiden.

- Vi vill vara samhällsnyttiga, skapa en ny kundkrets och stärka oss som arbetsgivare. På kort sikt blir ungdomarna ambassadörer i våra bostadsområden och på lång sikt kanske mina framtida kollegor.

Foto: Urzula Striner

Är du osäker på om er verksamhet har uppgifter som kan passa en praktikant, hur handledarskapet brukar se ut eller har andra frågor?

Du är alltid varmt välkommen att höra av dig för att bolla idéer och få konkreta råd!

ungisommar@malmo.se

Tel: 040-34 23 23
Måndag–fredag, 10–12

Postadress:
Ung i sommar
Nobelvägen 66
205 80 Malmö