$left
$middle

Evenemang

Här samlar vi Malmö stads återkommande evenemang och närstånde aktörer som bidrar till ett händelserikt utbud av aktiviteter i staden.

Innehåll

Evenemangskalender

I Malmö stads evenemangskalender hittar du allt som händer i Malmö – konserter, teater, barnaktiviteter, festivaler, föredrag, utställningar, mässor, sportevenemang och mer!

Kul i Malmö

Kul i Malmö erbjuder gratisaktiviteter för barn och unga mellan 6 och 25 år! Aktiviteterna arrangeras av Malmös föreningsliv och av Malmö stad. Det finns massa kul att göra året runt och Malmöbor prioriteras som deltagare.

Fira högtider i Malmö

Malmö stad anordnar återkommande firande för högtider som valborg, midsommar, Sveriges nationaldag, jul, lucia och nyår.

Upptäck evenemang från Malmö stad

Här listas återkommande och större evenemang som arrangeras av Malmö stad.

Barnens parkfestival

Kom och var med på Barnens parkfestival den 23-24 september vid Lördagsplan! Här kan du och dina barn hitta roliga och spännande aktiviteter som passar barn och ungdomar I alla åldrar.

Kultur och evenemang inom Öppna Malmö

Under samlingsnamnet Öppna Malmö planeras under åren 2020–2022 utbildningar, utställningar och andra aktiviteter för att lyfta frågor om öppenhet och tolerans.

  Malmöfestivalen

  Malmöfestivalen är en gigantisk hemmafest under åtta dagar på Malmös gator och torg. Under dessa dagar fylls staden av förväntningar, mat, aktiviteter, fantastiska artister och framför allt en massa härliga människor!

  Malmö Garden Show

  En storslagen trädgårdsfest med utställningsträdgårdar, inspirationsbalkonger, mat- och trädgårdsmarknad och aktiviteter i den lummiga Slottsträdgården och Mölleplatsen varannat år.

   Malmö Sommarscen

   Tack för en fantastisk säsong! Vi ses igen 2024 med mer musik, film, dans, barnföreställningar och äkta Malmösommar. Alltid utomhus och alltid fri entré!

    Southern Sweden Circus festival

    Tack för i år! Nu ser vi fram emot en cirkusbiennal som startar i september 2024.

    • 7-10 september 2023
    • Flera platser

    Vinter i City

    I år invigs Vinter i City den 25 november. Vinter i City skapar ljus i decembermörkret och bjuder alla Malmöbor på stämningsfulla inslag i centrum.

     Vinterspelen

     Vinterspelen är en spelfestival där barn och ungdomar har möjlighet att testa allt från klassiska brädspel och legobygge till datorspel, dansspel, VR-upplevelser och programmering.

      Närstående aktörer

      Dessa aktörer har nära band till Malmö stad och regionen och anordnar evenemang, föreställningar och pjäser i världsklass.

      Malmö Opera

      Ett operahus med underhållning i världsklass och musikteater i hela dess bredd.

      Malmö Stadsteater

      En av Sveriges ledande stadsteatrar som både speglar det nya Malmö och håller de klassiska mästerverken levande. Har två större scener scener: Hipp och Intiman.

      Malmö Live

      Mötesplatsen för musik, kultur och möten. Med över 800 konserter och arrangemang om året på 7 olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar.

      Moderna Museet

      Moderna Museet är ett av Europas ledande museer för modern och samtida konst, med en samling från 1900-talet och framåt.

      Skånes dansteater

      Sveriges största fristående dansinstitution med egen scen i Dockan. Spelar även regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

      sv