Naturbruksprogrammet

Tycker du om att ta hand om djur? Är du en problemlösare som vill ha ett ansvarsfullt yrke där djuren står i centrum? Vill du dessutom jobba i en framtidsbransch där du har möjlighet att få jobb i stora delar av världen?

Då ska du titta närmare på naturbruksprogrammet.

Din utbildning

Naturbruksprogrammet passar dig som har ett stort intresse för djur och natur och som gärna vill jobba med djur på olika sätt.

Under utbildningen lär du dig om samspelet mellan djur och människa, om djurs behov och beteenden och om djurens biologi. Dessutom lär du dig om teknik och ekonomi kopplat till djurhållning.

Ditt första jobb

Många arbetsgivare söker med ljus och lykta efter välutbildade medarbetare. Djur- och hästnäringen är inget undantag.

Efter studenten kan du beroende på vilken inriktning du läst direkt söka jobb som djurskötare eller hästskötare. Att starta eget går också utmärkt.

Utbildningen ger även en bra grund för vidare studier till hippolog, djursjukskötare och andra yrken inom branschen. Med din högskolebehörighet kan du söka in till flera olika utbildningar på universitet, högskola och yrkeshögskola.

Här kan du läsa programmet

Malmö Lärlingscenter

Inriktningar: Djurvård | Hästhållning Mer om utbildningen på skolans webbplats.

Din framtid

5 av 10 arbetsgivare upplever brist på nyutexaminerade och yrkeserfarna med gymnasieutbildning inom naturbruk. Det innebär att det finns goda möjligheter till jobb, både idag och i framtiden.

Källa: Arbetskraftsbarometern 2021

”Mitt jobb är ingenting man kan läsa sig till i en bok”

Inför gymnasievalet slets Simon Helm mellan två starka intressen – hästar och badminton. Han valde hästarna och det har han aldrig ångrat.

För fem år sedan tog han studenten från naturbruksprogrammet med inriktning trav och sedan dess har karriären flutit på. Han kör travlopp, tränar och sköter om hästar och siktar på att en dag vinna världens största travtävling.

Andra yrkesprogram som kanske passar dig

Barn och fritid

Utbildningen finns på Pauliskolan och Malmö Lärlingscenter.

Bygg och anläggning

Utbildningen finns på Malmö Lärlingscenter.

Hantverk

Utbildningen finns på Malmö Lärlingscenter.

Kontaktinformation och länkar

sv