Isaac Callegari är ledare inom en parasportsförening.

”Föreningslivet har betytt mycket för min personliga utveckling”

Redan när Isaac själv letade efter en förening där han kunde utöva en idrott så visste han att han också ville bli ledare en dag. ”Det har jag velat länge, ända sedan jag var liten, så det var självklart att ta det steget.”

När parasportföreningen sökte efter någon som kunde bli ledare för framefotboll – fotboll för barn och unga som använder sig av en rollator för att ta sig fram – så var det självklart för Isaac Callegari att söka. Redan när Isaac själv började träna bordtennis och innebandy med parasportföreningen så visste han att han också ville bli ledare en dag.

– Jag valde att engagera mig som ledare för att jag själv hade svårt att hitta en idrott jag kunde utöva. Föreningslivet har betytt mycket för min personliga utveckling och gör det fortfarande nu när jag är ledare.

Att få vara en del av en större gemenskap är en viktig del, men också att få vara med i en förening som erbjuder tolv idrotter som skapar förutsättningar så att alla barn och unga kan få röra på sig.

Hur ser din roll ut idag?

– Jag är ansvarig för vår sektion, planerar våra träningspass, har kontakt med föräldrar, arrangörer med mera. Och så håller jag i ett träningspass i framefotboll varje vecka.

Vad är roligast?

– Det är att få se unga utvecklas både på individnivå och i grupp. Jag tycker också det är väldigt roligt att vara med på träningar, matcher och arrangera läger.
sv