SchoolFood4Change är ett EU-finansierat projekt med 43 deltagare från olika EU-länder. Syftet är att skapa engagemang för hållbar och hälsosam mat, med målet att engagera 600 000 barn i europeiska länder. Projektet startade i början av 2022 och pågår till 2025.
Inom projektet används metodiken Whole School Food Approach, som bygger på att elever, lärare och måltidspersonal arbetar tillsammans. Genom att arbeta holistiskt och ämnesöverskridande med matfrågan engageras hela skolan. Syftet är att öka elevernas kunskap, motivation och möjligheter att vara med och påverka. Deltagande skolor får bland annat möjlighet till fortbildning för personal, workshop med elever och anställda, studiebesök och europeiskt erfarenhetsutbyte.
Andrea Razzaboni jobbar på Klagshamnsskolan och är Malmö stads SchoolFood4Change-kock. Han är passionerad kring att laga god, hälsosam och hållbar mat. Under projektet kommer han bland annat utbyta kunskaper och idéer med SchoolFodd4Change-kockar från andra deltagande EU-länder.
SchoolFood4Change finansieras av Europeiska Unionens forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020, under finansieringsavtal 101036763. Ansvaret för detta innehåll ligger hos projektpartners inom SchoolFood4Change. Innehållet reflekterar inte nödvändigtvis Europeiska Kommissionens (EC) åsikter och värderingar. EC ansvarar ej heller för hur detta innehåll används.
På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?