$left
$middle

Stadionområdets anläggningar

Stadionområdet tillsammans med Malmö som stad är den perfekta kombinationen för fritids- och idrottsevenemang. Med flera arenor och lokaler på samma ställe blir det möjligt att arrangera stora evenemang med flera aktiviteter parallellt.

Exempel på detta är SM-veckan 2019 och Special Olympics 2022 där många olika idrotter hölls samtidigt på området. Stadionområdet är en av Europas största stadsidrottsområden och ligger centralt beläget med tåg, bussar och två internationella flygplatser inom räckhåll.

Här hittar du som arrangör information om anläggningarna på området.

Arenor för stora publika evenemang

Baltiska hallen

Baltiska hallen är en klassisk arena som inhyst flera mästerskap. Den nyrenoverade hallen har 3 600 läktarplatser och passar för en mängd olika typer av sport- och fritidsevenemang.

Malmö stadion

Malmö stadion invigdes med VM i fotboll och var länge hemvist för Malmö FF. Nu används arenan för idrottsevenemang med plats för 26 500 personer och konserter upp till 40 000 personer.

Malmö Isstadion

Malmö Isstadion är en flexibel arena med 5 000 läktarplatser. Några av de evenemang som arrangerats här är Konståknings-EM, USM i Handboll och Handbolls-EM för damer.

Idrottshallar med mindre publikkapacitet

Baltiska träningshallen

Baltiska träningshallen passar perfekt för träning inom många olika idrotter. Ytan är också ett bra komplement vid större evenemang där parallella tävlingar pågår.

Kombihallen

I Kombihallen, med konstgräs från 2019, har en rad fotbollscuper arrangerats. Hallen har även spelat en viktig roll under till exempel SM-veckan och Special Olympics.

Stadions sporthall

Stadions sporthall är vår senast tillkomna anläggning, invigd 2021. Anläggningen är avsedd för träning men kan också nyttjas när flera mindre tävlingar sker samtidigt.

Atleticum

Atleticum är en komplett friidrottsanläggning med 200 meter rundbana och andra friidrottsbanor. Här har bland annat SM i friidrott genomförts sex gånger.

Baltiska bowlinghallen

Baltiska bowlinghallen rymmer 22 banor och passar små som stora grupper. Hallen används både som tränings- och tävlingsarena för föreningslivet samt för evenemang.

Arrangera idrotts- och fritidsevenemang

Här hittar du all info du behöver när du vill arrangera idrotts- och fritidsevenemang i Malmö stad. Evenemangsenheten på Malmö stads fritidsförvaltning har lång erfarenhet av att stötta idrotts- och fritidsevenemang.

Utveckling av Stadionområdet

I den växande och hållbara staden är Stadionområdet ett viktigt område för rekreation, idrott, hälsa, utbildning, evenemang och möten. Med sitt centrala läge har Stadionområdet potential att bli regionens ledande stadsidrottsområde.

Drift och kontakt

Driften av Stadionområdet sköts av fritidsförvaltningen. Välkommen att kontakta driftavdelningen om du har frågor eller tankar kring anläggningarna på Stadionområdet.

Karta över stadionområdet

Översiktskarta över stadionområdet

1. Malmö Stadion
2. Stadions sporthall och Malmö Idrottsgundskola
3. Läkarmottagning och kontor
4. Stadiontorget och Idrottens Walk of Fame
5. Erics bar och restaurang
6. Eleda Stadion
7. Atleticum
8. Malmö Idrottsakademi och evenemangsenheten
9. Baltiska hallen
10. Baltiska träningshallen

11. Kombihallen
12. Klätterväggshallen
13. Malmö isstadion
14. Fria läroverket och Bladins grundskola
15. Stadionmässan
16. Baltiska bowlinghallen
17. Hybridfotbollsplan
18. Naturgräsplan
19. Konstgräsplaner
20. Kastplan

Övriga arenor

Malmö stads fritidsförvaltning samarbetar ofta med de stora arenorna i Malmö som till exempel Malmö Arena och Eleda stadion. Kontakta vår evenemangsenhet för mer information evenemangfritid@malmo.se.

Kontaktinformation och länkar

sv