Nominera till Föreningsgalan

Varje vår bjuds alla föreningar i Malmö in till en galakväll där Malmös föreningsliv hyllas och där föreningslivets starkast lysande stjärnor lyfts fram.

Nu är det dags att nominera till fritidsnämndens priser:

  • Årets förening och Årets idrottsförening om erhåller 25 000 kronor var.
  • Årets eldsjäl förening och Årets eldsjäl idrottsförening som erhåller 10 000 kronor var.
  • Årets unga ledare, som erhåller 10 000 kronor var.

Sista datum att nominera är 28 februari.

Information om regler och jury finns under nomineringsformulären.

Jag vill nominera en eldsjäl


Jag vill nominera en föreningJag vill nominera en ung ledareRegler och jury för Malmö stads priser

Juryn har att bedöma nomineringarna utifrån underlag och/eller hänvisning till annan information. Juryn kan själv välja att premiera t ex en förening som varit särskilt framgångsrik ett år, har ökat medlemsantal eller har gjort någon särskild insats under året som gått. Det gäller också eldsjälen – lång och trogen tjänst eller en ledare som gjort något särskilt under året som gått. Viktigt att en eldsjäl representerar ett jämlikt, jämställt och inkluderande ledarskap. Förening ska vara registrerad hos fritidsförvaltningen. Alla priser betalas ut till förening och ej till person som vunnit priset.

Juryn består av fritidsnämndens arbetsutskott, fritidsdirektören och ledamöter från samorganisationerna MISO och Malmö ideella. Fritidsförvaltningen bereder underlag för juryn som möts och tar beslut drygt en månad innan Föreningsgalan. Vinnande förening och eldsjäl får besked från förvaltningen och bjuds in till galan med gäst.