$left
$middle

Föreningsgalan

Pristagare

Stort grattis till våra tidigare pristagare och
tack för era otroliga insatser!

Pristagare 2022

Årets unga ledare: Mahdi Aslamyar och Tilde Lienau

Namn: Mahdi Aslamyar

Förening: Chae Taekwondo

Från stort engagemang och intresse under fritidsförvaltningens utbildning Unga ledare till hjälptränare i teakwondo-föreningens barngrupper. Han ser alla barn, speciellt de osäkra och försiktiga. Han har ett uppmuntrande ord till alla han möter och är omtyckt av såväl föräldrar som kollegor. Allt detta trots en egen karriär och en plats i landslaget i år.

.........

Namn: Tilde Lienau

Förening: Cheer Infinity Athletics

Hon är uppmärksam på om någon skulle behöva stöd och är bra på att hitta lösningar för både tränarkollegor och aktiva. En engagerad och hjälpsam ledare som gör det lilla extra för att de aktiva ska må bra och känna sig trygga. Hon har dessutom tagit de första stegen för att bli domare i cheerleading. Hon är en fantastisk förbild för många i och utanför föreningen.

Årets Friskusförening: Funkisfamiljer i Malmö

Funkisfamiljer i Malmö

Föreningen organiserar roliga utflykter, besök på lekplatser eller aktiviteter på lov och helger för familjer som har barn med olika funktionsnedsättningar. Funkismorsor, farsor och supersyskon stödjer också fritidsförvaltningen och andra föreningar genom kunskap, bemötande och förståelse, så att alla barn och unga i Malmö ska få en meningsfull och rolig fritidsaktivitet.

Årets lovande tjej: Bea Sprung

Namn: Bea Sprung

Förening: FC Rosengård

Hon etablerade sig som 17-åring, under det gånga året, som given trupp- och ofta startspelare i FC Rosengårds allsvenska lag. Trots ett besvärande hopparknä kom hon tillbaka på hösten och spelade fyra matcher i Champions League, inklusive avslutningen på Camp Nou. Hon hann också med hela sju U19-landskamper och räknas som en av svensk fotbolls absolut största talanger.

Årets idrottskvinna: Emilia Nilsson Garip

Namn: Emilia Nilsson Garip

Förening: Malmö Kappsimningsklubb

Förra säsongen bjöd hon inte bara på ett EM-brons, utan ytterligare två EM-finaler och två VM-finaler för Malmö KK:s 19-åriga simhoppare. Därmed fick hon en kanonstart som senior efter en mycket framgångsrik juniorkarriär.

Lasse Torekulls Stiftelses stipendium: Malmö Tigers och Malbas

Förening: Malmö Tigers

Med klara etiska regler och trots knappa ekonomiska förutsättningar hjälper de barn och ungdomar, ofta i en tuff miljö, att tidigt komma in i en meningsfull fritidsverksamhet. Föreningen präglas av gott kamratskap, varm gemenskap och tuffa tag på brottningsmattan.

.........

Förening: Malbas

Med sina över 1400 aktiva medlemmar har en av Malmös största idrottsföreningar länge varit en kraft i att engagera och involvera ungdomar. Föreningen vill erbjuda alla Malmös barn och unga en aktiv och meningsfull fritid oavsett boendeområde och ekonomisk möjlighet. Genom sporten och rörelsen bidrar de till en ökad gemenskap och integration i staden.

Priset för årets nya förening går till Geniernas Värld

Förening: Geniernas Värld

Med stort hjärta och omtanke om ungdomar med autism och deras familjer, skapar de trygga rum och sätter guldkant på tillvaron. Föreningen har ett fantastisk driv, som fyller ett tomrum som många anhöriga till unga med diagnoser känner igen sig i. Vi önskar föreningen all framgång och tillväxt.

Årets föreningsinsats: Föreningen Maracana

Förening: Föreningen Maracana

Genom sitt otroliga jobb erbjuder de utsatta ungdomar en drägligare tillvaro. Deras närvarande arbete med hjälp till boende, språkträning, mat, kläder och stödpersoner gör stor skillnad. Insatser som kan motverka både utanförskap, psykisk ohälsa, kriminalitet och droganvändning hos personerna de möter flera kvällar i veckan.

Årets junior tjej, fotboll: Athinna Persson Lundgren

Namn: Athinna Persson Lundgren

Förening: FC Rosengård

Efter att ha spelat i FC Rosengård sedan hon var 11 år, gjorde denna Malmö-tjej allsvensk debut 2021. Sitt första allsvenska mål gjorde hon under sista seriematchen av totalt 13 allsvenska matcher i fjol. Denna imponerande 19-åring har dessutom varit med och vunnit två SM-guld, gjort Champions League-debut och som lagkapten, tagit Sverige till semifinal under F19-EM i Spanien 2022.

Årets junior kille, fotboll: Hugo Larsson

Namn: Hugo Larsson

Förening: Malmö FF

Som 11-åring dribblade han in på MFF:s Sommarakademi med ett spel som inte undgick någon. Tack vare envetet arbete och envishet under en trög utvecklingsperiod på Malmö Idrottsgrundskola och i MFF, flyttades han tillslut upp till A-truppen och tog plats i U21-landslaget. Idag är han en av Allsvenskans absolut bästa unga spelare och i år debuterade han i A-landslaget.

Årets eldsjäl: Vlora Makolli

Namn: Vlora Makolli

Förening: Tillsammans i förening

Genom sitt arbete i Tillsammans i förening har hon i många år bidragit till ungas delaktighet och engagemang. Hon har varit representant för Sveriges unga på FN:s High-Level Political Forum in New York. De senaste åren har hon varit kommissionär i Malmös Tillväxtkommission. En eldsjäl och förebild för många unga i Malmö som jobbar för en mer jämställd och jämlik värld.

Årets eldsjäl idrott: Leif Almö

Namn: Leif Almö

Förening: GAK Enighet

Efter en lång karriär inom idrottsrörelsen är han en prisad Malmöprofil. Han har varit ordförande i Malmöidrottens Samorganisation i 34 år och för GAK Enighet I totalt 40 år tills i fjol. Han är en sann Malmö-ambassadör och speciellt i egenskap av Honorär Generalkonsul för Japan i Malmö. Hans motto “Tough times never last, but tough people do” speglar väl hans personlighet.

Årets Pegasus: Karin Mårtensson

Namn: Karin Mårtensson

Med stort engagemang, en fast hand och samverkan som ledord har hon bidragit till att etablera Malmö Arena som en av Norra Europas attraktivaste evenemangsplatser. Hon har en unik förmåga att se utanför sitt eget hus och har sedan 2007, engagerat sig i utvecklingen av hela destinationen Malmö och att transformera Malmö till den evenemangsstad Malmö är idag.

Årets förening: Flamman

Förening: Flamman

Med ungdomarnas behov i fokus har de sen 1997 gjort skillnad för barn och unga, med utgångspunkt från sin mötesplats i Kroksbäck. Genom olika aktiviteter och insatser har de ambitionen att skapa trygghet, öppenhet och samverkan. Länge har de samarbetat med Malmö stad för att skapa ett mer hållbart Malmö, både för de som växer upp idag och för morgondagens barn och ungdomar.

Årets idrottsförening: Ariana FC

Förening: Ariana FC

Det startade 2015 med en idé om att fotboll och idrott kan förändra människors liv till det bättre. De senaste åren har föreningen haft en växande ungdomsverksamhet på Kroksbäcks IP och har nu även flickverksamhet. De har också gjort en imponerande resa med sju raka serieavancemang. Sveriges varmaste fotbollförening vill bidra till positiv samhällsutveckling där allas lika värde i fokus.

sv