$left
$middle

Handledarportal för Ung i sommar

Välkommen till Ung i sommars handledarportal! Här har vi samlat information som du som handledare kan ha som stöd innan, under och efter praktiken. Tryck på knappen Mina Sidor för att logga in och se dina praktikanters kontaktuppgifter. Det är även här du tidrapporterar.

Misstänker du att någon är utsatt för hedersförtryck?

Kontakta Resursteam heder på 0723-712249, vi svarar dygnet runt. Det går också bra att mejla oss på resursteam.heder@malmo.se.

Innan praktiken

Rollen som handledare är väldigt viktigt för hur praktiken som helhet upplevs. Här har vi samlat tips som kan få praktikanten att känna sig extra välkommen och att ni som praktikplats känner er förberedda. En god introduktion gör stor skillnad

Under praktiken

Troligen kan praktikanten vara lite nervös de första dagarna så få praktikanten att känna sig välkommen på er arbetsplats. Här hittar du en checklista och tips vid daglig avstämning. Med en god introduktion kommer ni långt.

Efter praktiken

När praktikperioden är klar bör du utvärdera både praktikantens och arbetsplatsens insats.

Aktuellt

Tack för i sommar!

En säsong med Ung i sommar- sommar är slut. I år var 3416 ungdomar ute i praktik. Stort tack till dig och din arbetsplats för att ni har tagit emot sommarpraktikanter. På återseende nästa sommar!

Arbetsmiljö

Praktikanter ska precis som övriga anställda ha en god arbetsmiljö (detta enligt lag 2000:625 lag om arbetsmarknadspolitiskt program) och när ni tar emot Ung i sommar-praktikanter ska arbetsplatsen följa arbetsmiljölagens regler om systematiskt arbetsmiljöarbete.

FAQ

Här hittar du de mest förekommande frågorna och svaren om att ta emot en sommarpraktikant.

Material

Här har vi samlat allt material och länkar som du hittar på de övriga sidorna för att det ska vara lättillgängligt för dig som handledare.

Misskötsamhetstrappan

Om praktikanten missköter sig är viktigt att påtala och försöka ändra på det som inte fungerar så tidigt som möjligt, för att ge praktikanten möjlighet till förändring och förbättring. Med tidiga och förebyggande insatser strävar vi mot att praktiken inte ska behöva avbrytas.

Kontaktinformation och länkar

sv