Gå en föräldrakurs!

Vi vet att det inte alltid är så lätt att vara förälder. Här har vi samlat kurser som på olika sätt kan hjälpa när vardagen känns tuff. Alla kurser är kostnadsfria.

Alla barn i centrum (ABC)

ABC är en kurs för dig som vill lära dig att stödja ditt barns utveckling, förebygga konflikter och hantera utmaningar som förälder. Kursen består av fyra gruppträffar och är uppdelad i två årsgrupper, 0–2 och 3–12. Läs mer och anmäl dig via knapparna:

Föräldraskap i Sverige (FÖS)

Föräldraskap i Sverige är en kurs för dig som är utrikesfödd och har barn i åldern 0–18. Kursen består av fem gruppträffar och är till för dig som vill veta mer om att vara förälder i Sverige.

Trygghetscirkeln

Trygghetscirkeln är en kurs för dig som vill stärka samspelet med ditt barn och bli bättre på att förstå och möta dina barns grundläggande behov.

COPE

COPE är en föräldrautbildning för dig med barn i åldern 3–12 år och 13–18 år som vill stärka relationen till ditt barn samt träffa andra föräldrar. Du behöver inte ha något speciellt problem med dina barn utan bara en önskan att utveckla ditt föräldraskap. Kursen genomförs både i form av gruppträffar och digitalt.

Barn i föräldrars fokus (BIFF)

BIFF är en kurs för dig som har separerat och som inte kommer överens med den andra föräldern i frågor som rör era gemensamma barn. Kursen är främst utformad för föräldrar som har sina barn boende hos sig eller som har umgänge med dem.

Mammakraft

En kurs där mammor under 11 tillfällen får träffas och lyssna på föreläsningar från bland annat familjebehandlare, skolkurator, polis och socialsekreterare. Syftet är att förebygga kriminalitet och utanförskap samt stärka mammor i föräldrarollen. För dig med barn från 10 år och uppåt. Kursen anordnas två gånger om året av Malmö stad i samarbete med IKF, Internationella kvinnoföreningen i Malmö.

Tidigare kursdeltagare berättar

”Kursen var en ren investering i bättre stämning”

Konflikter vid duschen. Stress och bråk i hallen på morgonen. Visst borde det gå att ha ett lite smidigare livspussel under småbarnsåren? Den tanken hade David Wiklund Jabbour, 38. Han anmälde sig till kursen ABC – Alla Barn i Centrum och fick nya verktyg och smarta tips för att möta sin fyraårige son i vardagen.

”Mer kunskap ger mer tålamod”

När Sawda Hersi, 25, fick sitt andra barn förändrades familjedynamiken. Plötsligt hade hon både en treåring och ett spädbarn att ta hand om – en liten, med allt som det innebär, och en stor med ett rejält uppmärksamhetsbehov. Kursen ABC (Alla barn i Centrum) blev vägen till en mer balanserad familjerelation.

”Jag märker att min son är mer självsäker nu”

Det går alltid att lära sig mer. Så resonerade Batoul Zein, 27, mamma till två pojkar, 5 och 1,5 år. Genom en mammagrupp på Facebook fick hon upp ögonen för Malmö stads föräldrakurs ABC – Alla barn i centrum. Den gav nya insikter, verktyg och faktiskt en och annan aha-upplevelse.

Kontaktinformation och länkar

sv