$left
$middle
Sex ungdomar ler och tittar in i kameran.
Sex ungdomar ler och tittar in i kameran.

Malmö Neptunigymnasium

Ditt gymnasieval är viktigt för alla! Vill du jobba med och för människor? Vill du göra skillnad samtidigt som du får utvecklas inom ett spännande område?

Här har du en skola som erbjuder dig en nära anknytning till arbetslivet, möjlighet till sommarjobb under hela gymnasietiden och en utbildning som är viktig både för dig och för alla andra.

Börja på Malmö Neptunigymnasium, mitt i centrala Malmö, i nya lokaler. Här tar du de första viktiga stegen mot ditt drömjobb.

Vi startar läsåret 2024/2025!

Välkommen till skolornas öppna hus.

Öppet hus den 22 november

Välkommen på öppet hus i våra fina lokaler onsdag 22 november klockan 18–20.

Du hittar oss på Citadellsvägen 7 i Malmö Citadellsgymnasiums tillfälliga lokaler.

En ung tjej med glasögon står lutad mot en glasvägg.

För dig som går i 9:an

Hos oss får du det bästa av två världar – en bra utbildning och jobbmöjligheter under hela gymnasietiden.

Du får också vara med och bygga upp en ny skola och möjlighet att skapa traditioner och en gemenskap som ska hålla i decennier framöver. Häng med från början när skolan startar läsåret 2024/2025!

Möjlighet till sommarjobb

Vill du ha sommarjobb? Då är Malmö Neptunigymnasium ett bra alternativ för dig. Vi har möjlighet att erbjuda sommarjobb till våra elever under hela gymnasietiden.

Att få chansen att kombinera studier med arbetslivserfarenhet ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper, ett bra CV, extrainkomst och ett nätverk för resten av livet.

En tjej i träningskläder håller i en kettlebell som står på golvet.

LIU – Här kan du satsa på din idrott

På Malmö Neptunigymnasium kan du läsa LIU – lokal idrottsutbildning och på så sätt kombinera dina gymnasiestudier med din idrottssatsning. Du läser idrottsspecialisering och idrottskurser inom det individuella valet.

Din idrottsspecifika träning sker på kvällstid i din hemmaklubb.

APL för alla

På Malmö Neptunigymnasium erbjuder vi arbetsplatsförlagt lärande (APL) för alla elever som läser ett nationellt program. APL innebär att du gör delar av din utbildning på en arbetsplats i en bransch som har koppling till din utbildning.

På naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet ingår en veckas APL per läsår. På vård- och omsorgsprogrammet erbjuds minst 20 veckors APL under gymnasietiden.

Våra program

Alla våra program leder till högskolebehörighet och väldigt stora möjligheter att forma sin egen framtid. Vi har arbetsplatsförlagt lärande på alla nationella program, minst en vecka per läsår. Det gör våra utbildningar till något alldeles extra. Vilka program är du intresserad av?

Elevföreningar

Hos oss på Malmö Neptunigymnasium får du redan från start vara med och forma utbudet av föreningar och aktiviteter. Teater, idrott, musik eller någonting helt annat – vad vill du engagera dig i?

Samarbeten och kontakter

Information och länkar som är användbara för dig som elev och vårdnadshavare.

Kontaktinformation och länkar

sv