Serveringstillstånd
- Serveringstillstånd för alkohol
- Avgifter för serveringstillstånd
- Stadigvarande serveringstillstånd
- Tillfälligt serveringstillstånd
- Förändring i verksamhet med serveringstillstånd
- Tillsyn på restauranger med serveringstillstånd
- Övriga serveringstillstånd och tjänster
- Utbildningar i ansvarsfull alkoholservering och narkotika på krogen
- Kunskapsprov i alkohollagen
- Restaurangregister
- Serveringstillstånd – Bli webbkund Länk till annan webbplats.
- Tillståndsenhetens tjänster Länk till annan webbplats.
Starta och driva livsmedelsverksamhet
- Starta livsmedelsverksamhet
- Avgifter för livsmedelsverksamhet
- Märkning och information om livsmedel
- Livsmedelskontroll hos verksamheter
- Krav på livsmedelsverksamheters lokaler
- Allergener och allergeninformation
- Regler om import av livsmedel
- Kemikaliehantering i livsmedelsverksamhet
- Avfall från livsmedelshantering
- Hantering av animaliska biprodukter
- Egna kontrollen för livsmedelsverksamhet
- Dricksvatten
- Kontakta miljöförvaltningens livsmedelskontroll
Starta restaurang, café eller
konditori
Här hittar du en steg för steg-vägledning om hur du går tillväga för att starta en restaurang, ett café, konditori och liknande livmedelsverksamheter i Malmö.
Öppna en uteservering
Om du är café- eller restauranginnehavare och vill ansöka om att öppna en uteservering bör du se till att kommunens riktlinjer uppfylls.
Sälja mat och dryck från fordon
Här hittar du en steg för steg-vägledning om hur du som företagare går tillväga för att börja sälja mat från en food truck eller försäljningsvagn på stadens gator, stränder eller i parker (på offentlig plats).
Livsmedelsrapporter
Här kan du läsa om de rapporter som miljöförvaltningens avdelning för livsmedelskontroll gör efter att de haft en period med kontroller av restauranger eller kontroll av alla livsmedelsbutiker, bagerier med flera.