Livsmedelsrapporter
Miljöförvaltningens avdelning för livsmedelskontroll har gjort många rapporter om livsmedelsprojekt och tillsyn genom åren, alltifrån kontroller av hygienrutiner på maten på Malmöfestivalen, på julbord till kontroll av allergener.
Under många år skrev avdelningen för livsmedelskontroll större sammanfattande rapporter från kontrollerna som gjordes i Malmö. Från år 1991 fram till 2015 gjordes över 150 rapporter. Bland det som skrevs rapporter om var kontroller på restauranger och livsmedelsbutiker, men också mer specifika kontroller som på julbord, caféer och salladsbarer, skolmat, skop- och mjuklass, vårrullar, gatukök, pizzerior och livsmedelskontroll på äldreboenden.
Numera skrivs rapporter när livsmedelskontrollen har ett specifikt projekt eller fokus under ett år, till exempel kontroller av hamburgare, mottagningskök på skolor, och falafelställen i Malmö med mera.
De senaste rapporterna har handlat om allergener
Rapportnamn och titel på rapporten:
04/2020 Allergener - information om allergener på caféer och restauranger.
07/2022 Rapport om allergena ingredienser
05/2023 Odeklarerade allergener i kebab
Är du intresserad av någon av dessa rapporter, eller något specifikt inom kontroll på något område, hör av dig till miljöförvaltningen och avdelningen för livsmedelskontroll.
Kontakta oss
Avdelningen för livsmedelskontroll
- E-post:
- livsmedel@malmo.se
- Telefon:
- 040-34 20 42
- Telefontider:
- Vardagar klockan 09.00–12.00
- Postadress:
- Avdelningen för livsmedelskontroll Avdelningen för livsmedelskontroll, Miljöförvaltningen, Malmö stad 205 80 Malmö
- Besöksadress:
- Bergsgatan 17
- Webbplats:
- malmo.se/livsmedel
Sidan senast uppdaterad: