Engagera dig i Malmös föreningsliv

Vill du vara en viktig person för någon annan? En mentor och förebild. Eller kanske skapa relationer och erfarenhet för framtiden!

Vår stad behöver fler eldsjälar, fler ledare som kan inspirera och guida. Att engagera sig ideellt i en förening innebär ofta möjligheten att bli en del av något större och vara en del av en positiv gemenskap. Möjligheten att vara någon för någon annan, en mentor, en förebild eller bara någon med liknande intressen.

Denna sida är framtagen i samarbete med Malmö Idrottsföreningars Samorganisation (MISO).

Hur du kan engagera dig

Bli matchad med en förening

Malmö Idrottsföreningars Samorganisation är redo att matcha dig med en förening som passar dina intressen. Skicka ett mejl med några rader om vad du är intresserad av och de sätter dig i kontakt med en idrottsförening.

Hitta uppdrag

Med hjälp av Volontärbyrån kan du hitta uppdrag där du kan göra skillnad. Kolla in vilka föreningar som behöver just dig och ditt engagemang!

Hitta din förening

Vill du engagera dig i Malmös föreningsliv? Hitta alla föreningar i föreningsregistret.

Utbildningar för ditt engagemang

I de flesta fall är en extra hand mer än välkommen men det finns gott om stöd och utbildningar för ditt förtroendeuppdrag eller ditt engagemang som ledare.

Personer som engagerar i Malmö

Mahdi Aslamyar

”Jag ville bli en bra förebild för de yngre barnen”

När Mahdi hade varit i Sverige i sex månader följde han med en kompis till en taekwondo-träning. Han fastnade direkt och idag leder han själv i barnpassen.

Johanna Axelsson Matsson

"Föreningslivet formade mig till den jag är idag"

Under hela sin uppväxt spelade Johanna basket och och vet vilken viktig roll föreningslivet och ledarna spelade. Nu är hon själv ungdomstränare. ”Nu vill jag vara med och bidra, och det är så roligt att se unga människor utvecklas.”

”Jag får vara med och hjälpa barn och unga att bli sina bästa jag”

För Ali betyder föreningslivet en möjlighet att göra barn och ungas röster hörda. Och att få hjälpa barn att utöva de idrotter de är intresserade av.

”Föreningslivet har betytt mycket för min personliga utveckling”

Redan när Isaac själv letade efter en förening där han kunde utöva en idrott så visste han att han också ville bli ledare en dag. ”Det har jag velat länge, ända sedan jag var liten, så det var självklart att ta det steget.”

Kontaktinformation och länkar

sv