Mahdi Aslamyar är ledare inom en kampsportsförening.

”Jag ville bli en bra förebild för de yngre barnen”

När Mahdi hade varit i Sverige i sex månader följde han med en kompis till en taekwondo-träning. Han fastnade direkt och idag leder han själv i barnpassen.

Föreningslivet är en stor del av Mahdi Aslamyars liv idag. När han hade bott i Sverige i sex månader ville han aktivera sig och hängde med en kompis som skulle träna taekwondo. Han hade inga planer på att börja själv utan ville mest kolla, men det dröjde inte länge förrän han själv var fast.

– Föreningen betyder mycket för mig och jag är glad att jag gick med. Här har jag mina vänner och ledarna här har också hjälpt mig att bli bättre på svenska.

Efter ett tag fick han frågan om han kunde tänka sig att leda några pass själv, och det ville han. Idag håller han i barnpass, och visar de allra yngsta hur man använder sina händer och fötter, lär dem jobba med både styrka och smidighet men även hur viktigt det är att visa respekt för varandra på mattan.

– Jag ville bli en bra förebild för de yngre barnen som precis har börjat träna. Lekarna som vi kör i slutet av barnpassen är bland de roligaste.

Varför skulle du rekommendera andra att engagera sig?

– Att engagera sig i en förening är både bra för dig själv och för andra. Både när jag tränar barnen, men även när de ser mig träna och tävla så kan jag vara en förebild för dem.

sv