Johanna Axelsson Mattsson är ledare inom en basketbollsförening.

”Föreningslivet formade mig till den jag är idag”

Under hela sin uppväxt spelade Johanna basket och vet vilken viktig roll föreningslivet och ledarna spelade. Nu är hon själv ungdomstränare. ”Nu vill jag vara med och bidra, och det är så roligt att se unga människor utvecklas.”

Basket var en stor del av Johanna Axelsson Mattsons uppväxt, och hon har fortsatt att dribbla och passa för att ta laget fram till motståndarnas målkorg. Men hon har också engagerat sig som ledare. Varje vecka tränar hon flera olika lag i åldern 4-12 år. Dessutom är hon ordförande i föreningen för de yngre spelarna.

– Föreningslivet formade mig till den jag är idag och de ledare jag själv hade som ung var viktiga för mig. Nu vill jag vara med och bidra och få vara en del av unga människors utveckling.

Johanna tycker att föreningslivet är ett enkelt sätt att engagera sig, och att det är ett bra sätt att få vara med och påverka.

– Du får en roligare vardag. Jag skulle rekommendera andra att engagera sig för att du blir en del av ett sammanhang och man får så mycket glädje tillbaka.

Vad är det roligaste?

– Det roligaste är att få se unga människor utvecklas. När du är aktiv i föreningslivet lär du också känna människor som du kanske inte hade lärt känna annars.

sv